SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

In cazul Elenei Udrea "exces de arestare preventivă" -KOVESI sfidează prin tăcerea sa

In jos

In cazul Elenei Udrea "exces de arestare preventivă"  -KOVESI sfidează prin tăcerea sa  Empty In cazul Elenei Udrea "exces de arestare preventivă" -KOVESI sfidează prin tăcerea sa

Mesaj  VIO_ANA la data de Sam Mar 07, 2015 3:30 am

"Eu cred că trebuie să deosebim două planuri care se amestecă în discuțiile publice. Unul este planul referitor la dosarul de corupție, cele două, Microsoft și, mai nou, Gala Bute, ale Elenei Udrea, și noutatea absolută, care a venit, în ultimul timp, excesul de arestare preventivă. Vreau să reamintesc că arestul preventiv este ținerea unui om la pușcărie fără a fi judecată. Există un exces. Am și scris. Nu o cunosc pe Alina Bica, e de vreo trei luni, Hrebenciuc e de vreo patru luni. Ce facem? Transformăm arestul preventiv într-o stare de fapt? Nu mi-e clar de ce unii sunt arestați preventiv, alții sunt sub control judiciar, alții în arest la domiciliu. De ce Sebastian Ghiță e numai sub control judiciar și Elena Udrea și Alina Bica sunt arestate preventiv la infinit? De ce domnul Voiculescu și domnul Năstase și Fenechiu, care era ministru și avea procese, nu au fost nici măcar reținuți o noapte? Și aici ar fi trebuit, totuși, DNA, Înalta Curte să ne explice care e diferența, care e criteriul, e pericol public? La Elena Udrea este o absurditate, în dosarul Microsoft e arestată la domiciliu, iar în dosarul Gala Bute e arestată preventiv. Nu e același om?", a afirmat Ion Cristoiu.

În viziunea jurnalistului, și în privința denunțurilor în cazul Elenei Udrea "sunt probleme".

"Sebastian Ghiță nu poate influența? (...) Asta e o altă noutate a luptei anticorupție: arestarea preventivă, care nu a fost practicată în perioada anteriorară și apoi, sunt aceste denunțuri, în cazul Elenei Udrea și Alinei Bica. Nu sunt interceptări și atunci, încearcă aceste denunțuri. Nu sunt interceptări în cazul Elenei Udrea. Și aici sunt probleme. Se spune: un domn se duce și denunță, el, să zicem, fiind Claudiu Florică, să zicem, este la originea Microsoft. El a trecut prin trei Guverne, timp de zece ani, cu grupul lui infracțional. El e bine mersi acasă și ceilalți sunt în arest preventiv (...) Într-un dosar de corupție, Claudiu Florică e egal cu ceilalți. Cine dă noțiunea de 'pește' mai mare? De ce o ține în arest preventiv pe Elena Udrea, ca la rândul ei să îl denunțe pe Traian Băsescu că e mai mare? (...) Nu există, ăla care e premier, ministru e mai vânat decât ceilalți și, în acest caz, nu se poate. A devenit o modă. În cazul Elenei Udrea este exces. Nu poți să dai patru cereri de arestare preventivă, în timp ce alți demnitari se bucură de control judiciar. Nu mi s-a motivat, până acum, de către DNA. Laura Codruța Kovesi nu mi-a dat niciun argument. Tace și asta e sfidare a opiniei publice", a adăugat Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, jurnalistul evidențiază faptul că șefa DNA nu a explicat "de ce s-a trezit acest dosar, după ce a plecat Traian Băsescu".

"Cred că ceea ce e nefiresc, ceea ce i se întâmplă Elenei Udrea în Gala Bute, e că (...) tot doamna Laura Codruța Kovesi era șefa DNA, când dosarul era mușamalizat și nu ne-a explicat de ce s-a trezit acest dosar, după ce a plecat Traian Băsescu. Problema nu era faptul că nu i-a dat drumul, ci că Elena Udrea, principalul actor din acest dosar, nu a fost chemată niciodată, în perioada anterioară. Nu e corect, nu e bine", a declarat Ion Cristoiu.

În ceea ce privește vizita fostului șef de stat, Traian Băsescu, de joi, la sediul PMP și refuzul de a face declarații, pentru jurnaliști, cu privire la Elena Udrea, abordând un alt subiect, Ion Cristoiu consideră că "Traian Băsescu este pe muchie de cuțit".

"Pe de-o parte, nu vrea sa îi lase impresia Elenei Udrea că a abandonat-o, pentru că a fost, potrivit lui Traian Băsescu, loială și, atunci, a ieșit să dea un semnal că există și, pe de altă parte, își dă seama că mașinăria pusă la punct, de domnia sa, funcționează atât de bine, încât îi va fi practic imposibil să o salveze pe Elena Udrea", a mai spus Ion Cristoiu.VIO_ANA
VIO_ANA

Mesaje : 137
Data de înscriere : 01/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum