SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Norman Finkelstein sur l’élection de Netanyahu et les « Jihadistes Juifs » d’Israël…

In jos

Norman Finkelstein sur l’élection de Netanyahu et les « Jihadistes Juifs » d’Israël… Empty Norman Finkelstein sur l’élection de Netanyahu et les « Jihadistes Juifs » d’Israël…

Mesaj  Admin la data de Mar Mar 24, 2015 10:17 pm

http://gerula.wblog.ro/2015/03/24/norman-finkelstein-sur-lelection-de-netanyahu-et-les-jihadistes-juifs-disrael/
Norman Finkelstein pentru alegerea lui Netanyahu și “jihadiști de evrei” din Israel …

LINK VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=CBX8Qxnd7_E

Bibi înapoi: Norman Finkelstein este alegerilor Netanyahu și Israel “evreiesc jihadisti”
Dezbatere între Norman Finkelstein și Gil Hoffman (Jerusalem Post) ,
prezentat de Peter Lavelle - crosstalk , Russia Today, 20 martie 2015 . Full Video Original: https://www.youtube.com/watch?v=elO0_NtL2iE traducere și subtitrare : http://www.sayed7asan.blogspot.fr
Transcript : [intervențiile Norman Finkelsteins sunt transcrise în întregime. Ceilalți sunt cuprinse]
Peter Lavelle: Norman, înapoi la întrebarea noastră, ceea ce este adevărata față a electoratului israelian pentru tine? De ce au votat pentru Benjamin Netanyahu spunand ca lessondages pierde înainte?
Norman Finkelstein: Ei bine, toate analizele arată că în ultimele zile, Netanyahu a militat pe două aspecte specifice: primul punct a fost “Nu pentru un stat palestinian”, iar al doilea este o sperietoare rasist în care s “comise de către spune electoratului evreiesc israelian care arabii au votat în mobilizare de masă și necesare pentru a opri acest val arab la urne și care este faptul că a răsturnat 4 sau 5% din voturi în favoarea Netanyahu. Acum, eu sunt de acord cu domnul [Gil] Hoffmann [adversar de domnul Finkelstein, un jurnalist de la Jerusalem Post ] pentru a spune că el este de gând lucruri nebunești în zona, acest lucru este evident: tu nebun furios Daech (stat islamic), în Siria și în altă parte, ești nebun furios saudiți, desigur, voi nebuni de asemenea israeliene.
Eu nu mă voi pune în cântând imnuri patriotice la gloria din România: avem în mod clar, de asemenea, probleme de rasism, avem o poliție rasiste, avem un sistem judiciar rasist, dar realitatea este că în timpul celor două ultimele alegeri, poporul american ales de două ori pe om negru Președinției, un afro-american. Dar în ceea ce privește Israel, ei doar ales nimic mai puțin decât Marele Dragon de Ku Klux Klan a Președinției. Există o mulțime de lucruri nebun se întâmplă în Israel, iar aceste alegeri au arătat adevărata față a lui Israel, adevărata față a electoratului israelian.
[Gil Hoffman susține că Netanyahu este în favoarea unui stat palestinian, dar nu acum, din cauza pericolului Daech; Netanyahu nu este anti-arab palestinieni, dar arab anti-interferențe străine].
Peter Lavelle: Norman, vorbind de influență străină, dacă aș putea obține înapoi la tine, așa cum a fost Netanyahu la Washington? E o influență interesant asupra politicii externe americane! Du-te ascultă!
Norman Finkelstein: Într-adevăr, Gil ne oferă o bună imagine de ansamblu a mentalității israeliene. El ne spune că lumea, absolut toți liderii mondiali, care a spus că Netanyahu spre deosebire de un stat palestinian, toate sunt greșite! Acestea sunt toate victimele iluzii, toate sunt delirante! The New York Times are toate toți liderii greșit, mondiali sunt greșite, deoarece în realitate, Netanyahu a sprijinit soluția a două state! Aceasta este mentalitatea israelian! Nu are nimic de-a face cu lumea reală.
Este clar că Netanyahu nu a sprijinit o soluție a două state, și le-a declarat deschis împotriva acum. Iar electoratul israelian – pentru că este nu numai domnul Netanyahu, ci, de asemenea, de la toate partidele de pe dreapta sa, care se opun o soluție cu două state, care reprezintă majoritatea Israel.
De ani și ani repetăm că israelienii susține o soluție cu două state, dar daca te uiti la sondajele de opinie, 75% dintre israelieni sunt în favoarea anexarea blocurilor mari de decontare, 75 % din israelieni sunt în favoarea conservării Valea Iordanului, Israel, 75% dintre israelieni sunt în favoarea conservarea tuturor Ierusalim în Israel … Nu e că soluția a două state. Este un “teritorii mai complementare” de stat pentru Israel, și o descărcare de gestiune pentru palestinieni. Acesta este electoratul israelian. Aceasta este realitatea.
Dacă doriți să înțeleagă Israel, ca un american, tot ce trebuie să faceți este să ia în considerare situația sudul Statelor Unite, înainte de mișcarea (negru) pentru drepturile civile. Aceeași cruzimea, aceeași rasismul neobosit, același sentiment de superioritate. Dar în ceea ce privește israelieni, acest lucru nu este doar o superioritate peste arabi, nu există acest tip de supremație evreiesc, superioritate evreiesc peste toată lumea. De aceea, când Netanyahu a venit la Congres, primii membri ai Congresului care au retras sunt membrii coaliției de negri, pentru că au dat seama imediat că acest lucru nu a fost doar un suprematiei evreiesti, ci mai degrabă un rasist vicios murdar care a insultat Președintele Statelor Unite, pentru că este un afro-american.
Toată lumea știe …
Gil Hoffman: Glumești …?
Norman Finkelstein: … dacă a fost George Bush, care a fost la putere și nu Barack Obama, Netanyahu nu ar fi îndrăznit o astfel de provocare. A făcut-o pentru că în afară de a fi un supremația evreiesc, este un rasist.
Peter Lavelle: Norman Ok, vreau să vă dau timp egal, dacă doriți să vă întâlniți Gil, dă-i drumul, acesta este scopul acestui spectacol.
[Gil Finkelstein susține că nu a spus un cuvânt de adevăr, că nu există nici o rasism în Israel, dar în Statele Unite. El a refuzat să comenteze cu privire la așezările numai pentru evrei și a denunțat amenințarea nucleară iraniană. El spune marea majoritate a parlamentarilor evrei pentru un stat palestinian.]
Peter Lavelle: Norman Ok, vrei să răspundă scurt înainte de pauză?
Norman Finkelstein: Ei bine, avem un alt exemplu de gradul de racordare Israelului cu realitatea, modul în care acest grad este scăzut. El spune acum, după ce Netanyahu a declarat în mod explicit pe un forum “Nu pentru un stat palestinian” și a câștigat ceea ce este acum caracterizat ca o victorie răsunătoare în Israel, avem domnul Gil Hoffman, care vine in problema și a spus că opoziția a unui stat palestinian este inexistentă în Israel. Aceasta este ceea ce ai spus. Opoziția a unui stat palestinian …
Gil Hoffman: Nu e ceea ce am spus.
[Întrebat despre așezările, Hoffmann a spus că pericolul a statului islamic se opune unui stat palestinian, dar acum Netanyanhu este favorabil, și că este palestinienii care au ales teroriste Hamas respinge negocierile cu Israelul. ]
Norman Finkelstein : Gil, ești într-adevăr încearcă să te ridiculizeze. Nu ești în Israel. Ești un spectacol care este difuzat în întreaga lume. Cum poți să spui lucrurile pe care le îndrăznesc să voteze în această problemă? Palestinienii nu vor să negocieze? Este palestinienii care sunt un obstacol?
Știți foarte bine că prim-ministrul vostru a spus “Nu pentru un stat palestinian.” Știți foarte bine că electoratul israelian, pentru a folosi limbajul utilizat în prezent în Israel, au votat o majoritate covârșitoare de prim-ministru. Știți foarte bine că Autoritatea Palestiniană a încercat cu disperare să ajungă la o soluționare a conflictului cu două state în ultimii 30 sau 40 ani, iar înainte de a AP a fost Organizației pentru Eliberarea Palestinei: deja încă din 1976, 1978, palestinienii au încercat să negocieze astfel de rezoluție a conflictului.
Știți foarte bine că Israelul este un obstacol, nu pentru că Israelul este rău. Acesta este un fapt foarte extinsă: Israelul are o politică de ocupație care nu-l costa nimic. Europenii plăti facturile în Cisiordania și Autoritatea Palestiniană a făcut treaba murdară: ei închide și tortura palestinieni – asta e ceea ce Israelul solicită cooperarea în domeniul securității – și ne protejează Israel diplomatic în ONU și alte instituții internaționale. Deci, de ce israelienii ar trebui să le retragă (teritoriile ocupate)? Ei au tort lor și mănâncă prea: ei pot construi comunitățile de lux în teritoriile palestiniene, furtul resurselor de apă și majoritatea terenurilor agricole palestinian, ei pot muta în teritoriile palestiniene cu subventii de la guvern, și pierde absolut nimic. Este o ocupație care nu costă nimic, și este, probabil, primul ocupare liber în istoria omenirii. Deci, de ce israelienii ar trebui să se retrag?
Există o singură modalitate de a ajunge la o soluție a două state și care este de a asigura faptul că Israelul plătește pentru ocuparea ilegală, teritoriile sale imorale și inumane palestiniene, care a durat aproape o jumatate de secol.
[Gil Hoffman susține că palestinienii au refuzat o pace dreaptă oferă Ehud Olmert în 2008.]
Norman Finkelstein: Problema cu domnul Hoffmann este că se bazează pe ignoranța ascultători tale, dar îmi pare rău să vă spun, domnule Hoffmann, știu perfect detaliile faptelor istorice (), mă duc sună din nou.
În primul rând, [Olmert] nu a precizat de 100% din Cisiordania în Israel a vrut să păstreze ceea ce este acum desemnată ca 8 7% din Cisiordania, dar care este, de fapt, principalele blocuri de decontare [Hoffmann: "J" I-am spus "cu schimburi de terenuri '"], și care să includă resursele vitale acvatice care se va întoarce la Israel, și cea mai bună parte a terenurilor agricole palestinian. Palestinienii au fost tăiate în jumătate de nord și, de asemenea, la Centrul de bloc Ma’ale Adumim așezarea se întinde de la Ierusalim la Ierihon.
Pretinzi că el sa oferit să găzduiască mii de refugiați. Dar ia în considerare doar ceea ce el a propus: sa oferit să găzduiască 5.000 de refugiați, în timp ce a fost de aproximativ 5-6 milioane de refugiați palestinieni. El a oferit pentru a găzdui 5000 de refugiați, 1.000 pe an pe o perioadă de 5 ani sub ceea ce se numește “reîntregirea familiei”.
Și în realitate, această propunere a fost făcută în mod informal și Olmert a fost deja de birou din cauza de scandaluri de corupție. Deci, nu a existat nici o oportunitate de această ofertă absolut nesatisfăcătoare și inacceptabil [pentru palestinieni] este pus în aplicare.
Gil Hoffman: Vei fi multumit pana cand statul evreu va fi dispărut complet. Te cunosc, știu trecutul vostru …
Norman Finkelstein: M. Hoffmann, dacă tu mă cunoști, din moment ce spui tu mă cunoști, știi că sunt foarte conservatoare pe această temă, sunt în favoarea aplicării dreptului internațional care se solicită două state la frontiera iunie 1967, cu o soluție doar problema refugiaților. Aceasta este ceea ce Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, care cuprinde aproximativ 165 de membri, susține în fiecare an. Aceasta este ceea ce spune Curtea Internațională de Justiție. Aceasta este ceea ce susține principalele organizații pentru drepturile omului.
Gil Hoffman: Dacă milioane de refugiați din întreaga lume, nu va fi nici un stat evreiesc.
[Întrebat despre un posibil acord Obama-Netanyahu, Gil Hoffman a răspuns că poporul american și democrații și republicanii sprijini Israel, spre deosebire de Obama, care în zadar crede că poate pune presiune pe Netanyahu. Dar, odată ce Obama este plecat, ea va primi mai bine.]
Peter Lavelle: Norman, ce zici de asta? Este relația SUA-Israel are într-adevăr consecințe pentru palestinieni?
Norman Finkelstein: Acesta este încă un alt exemplu al mentalității israeliene. “Obama încearcă să facă presiuni asupra Netanyahu” [cuvinte de Gil Hoffman]. Obama, celelalte 4 membri ai Consiliului permanent de Securitate al ONU plus Germania încearcă pentru o lungă perioadă de timp pentru a negocia un acord diplomatic cu Iranul. Există doar două țări din lume care s-au opus acordului de pace, două state cu demență care resping diplomație și doresc să meargă la război …
Gil Hoffmann: Canada și Australia?
Norman Finkelstein: Este de jihadiștii Wahhabi din Arabia Saudită, și evreii din Israel jihadiști. Acestea sunt singurele două extreme: Arabia Saudită și Israel …
Gil Hoffman: Și Egipt și țările din Golf.
Norman Finkelstein: … vreau să merg la război, iar restul lumii vrea un acord diplomatic. Și apoi Netanyahu a izbucnit în Congresul SUA a umili Obama.
Hoffmann, din nou, eu nu sunt un naționalist șovin, dar tu chiar crezi ca poporul american nevoie de Netanyahu vine flutură opere de artă ei (din caricaturile) la Duck Looney Tunes Daffy să explice diplomație cu Iran? Scuză-mă, dar suntem destul de inteligent pentru a înțelege aceste aspecte …
Gil Hoffman: Am sondaje pentru Statele Unite, 70% dintre americani sprijină pozițiile lui Netanyahu privind Iranul, nu pe cele ale lui Obama.
Norman Finkelstein: … fără Looney Tunes desene Netanyahu.
Peter Lavelle: domnilor Ei bine, avem mai mult timp. Majoritatea americanilor sunt în favoarea unei soluții cu două state. Vă mulțumesc foarte mult pentru oaspeții mei din New York și Ierusalim.

Vezi de asemenea și:

Norman Finkelstein pe Gaza, Israel, evreii și antisemitismul (VOSTFR)

Norman Finkelstein: Israel pretinde dreptul de a anexa Palestina

Norman Finkelstein pe Gaza: Israelul vrea să distrugă “ofensiva pace” palestinian

Hassan Nasrallah: Sharon, ultimul dintre regii lui Israel (VOSTFR)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum