SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Politicenii actuali nu sunt buni la pat!

In jos

Politicenii actuali nu sunt buni la pat! Empty Politicenii actuali nu sunt buni la pat!

Mesaj  YOKO 2013 Mier Apr 01, 2015 11:57 pm

La 1 Aprilie 2015, Parlamentul l-a votat pe UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos pentru un nou mandat de 5 ani la Consiliul pt Combaterea Discriminării. Acesta a fost președinte timp de 12 ani, timp în care s-a dovedit un anti-român exemplar.

Chiar dacă scrisoarea este adresată parlamentarilor, am făcut-o să fie citită de români. Pe parlamentari oricum îi doare-n cur de ce se întâmplă în țara asta.

Stimați membri ai Parlamentului,

Ce i-ați explica unui copil care vă arată un panou publicitar la intrarea în București pe care scrie, mare cât roata carului, ”Românii n-au valoare”?

Dar unui băiat de 18 ani care vă arată un mesh pe un bloc de 10 etaje cu textul ”Românii nu sunt buni la pat”? Unei fetițe de 10 ani v-ar fi mai simplu?

Iată două situații reale, reclamate la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru care Csaba Ferenc Asztalos, în calitate de președinte, a decis că nu aduc atingere demnității și nu creează o atmosferă umilitoare la adresa românilor.

De 1 Aprilie 2015, dumneavoastră, deputați și senatori, v-ați adunat în ședință comună și l-ați votat pe Csaba Ferenc Asztalos pentru încă un mandat de 5 ani la CNCD. Și ați făcut asta doar pentru că era reprezentantul UDMR, cu care dumneavoastră, PSD și PNL împreună, ați încheiat acel pact secret înainte de alegerile care v-au adus la putere în 2012. Ca să vă reamintesc, pactul nu a fost secret față de vreun dușman al României, ci față de românii cărora le cereați votul!

Dacă Democrația ar fi fost altceva decât o minciună, iar dumneavoastră ați fi reprezentat cu adevărat voința celor care v-au ales, acum Csaba Ferenc Asztalos nu ar fi fost ales din nou membru al CNCD, ci era dat ca exemplu de rușine a aplicării legislației anti-discriminare în România.

CNCD123

Conform domnului Csaba Ferenc Asztalos, românii au trebuit să îndure mesajele ”Românii n-au valoare” și ”Românii nu sunt buni la pat” pe motiv că o firmă de publicitate a derulat o campanie de ”teasing”. Chestia asta se citește ”tiizing” și înseamnă ”tachinare” în limba engleză. Mesajele au fost expuse pe panouri publicitare stradale, pe blocuri și prin metrou timp de trei săptămâni, după care au fost înlocuite cu afirmațiile opuse, totul având ca scop atragerea atenției asupra unui post de radio. Adică sute de mii de români au fost ”tachinați” în acest fel, adică au trebuit să accepte să fie umiliți, pentru că s-a inaugurat un post de radio?! Dl Asztalos consideră că așa ceva e normal și legal, și că românii ar trebui să se consoleze cu faptul că au fost recompensați cu mesajul ”Românii au valoare”, de parcă această afirmație era cine știe ce mare revelație!

Oare dl Asztalos ar fi fost la fel de puțin deranjat dacă era vorba de mesajul ”Maghiarii n-au valoare”? În plus, am sentimentul că subiectul acesta ar fi ajuns mai repede în atenția Parlamentului dacă, în loc de ”românii”, era scris ”Politicienii nu sunt buni la pat”.

Ce altceva s-a mai întâmplat în cei 12 ani de mandat ai d-lui Asztalos, cel căruia i-ați dat acum votul pentru a-și continua opera? De exemplu, un ong care apără drepturile homosexualilor a reclamat că țiganii din România se simt ofensați de modul în care Academia Română a definit în Dicționarul Explicativ al Limbii Române cuvintele ”rom” și ”țigan”. Cum de își permite Academia să invoce caracterul științific al DEX-ului și libertatea academică, în loc să negocieze cu țiganii etimologia cuvintelor din limba română? Nu este o întrebare retorică și nici ironică, ci chiar esența reclamației, pe care o puteți verifica la CNCD.

Dl Asztalos, în loc să-i dea pe ușă afară, a decis ca Academia Română să-și ia angajamentul că ”se va avea în vedere redefinirea cuvintelor rom și țigan în ediția viitoare”. Exact asta scrie în documentul CNCD. Adio știință, trăiască legislația anti-discriminare în interpretarea d-lui Asztalos! Merita încă un mandat, nu?

”Aici zac frații și surorile noastre transformați în săpun”! – Glumă macabră pe un monument funerar? Nu, nu râdeți, pentru că e de plâns: românii au fost acuzați că au contribuit la transformarea evreilor în săpun, de către liderul Comunității Evreiești din Ploiești, pe postul național de televiziune!

Reclamația cu privire la această afirmație ofensatoare și degradantă a ajuns la CNCD-ul condus de d-l Asztalos. Și? Întâi, a tergiversat-o timp de un an, în timp ce alte cazuri de discriminare erau rezolvate pe bandă rulantă. Apoi, d-l Asztalos nu a considerat necesar să deranjeze partea acuzată pentru un punct de vedere. Deh, Federația Comunităților Evreiști nu este o organizație pe care să îți poți permite să o deranjezi, așa cum este Academia Română, de exemplu. Vă las pe dvs să ghiciți finalul, și vă spun doar că minciuna transformării evreilor în săpun se promovează în continuare în România.

Fiți mândri, domnilor parlamentari, pentru că este și meritul dumneavoastră!

În altă ordine de idei, ce părere aveți dacă CNCD ar interzice basmul Harap Alb, pe motiv că creează o atmosferă umilitoare și ofensatoare pentru minorități? Conform legii discriminării, basmul promovează stereotipiri negative față de minoritatea persoanelor fără păr, reprezentate prin personajul ”Spânul”. În plus, ”Păsări-Lăți-Lungilă” și ”Barbă-Cot” întruchipează persoane cu handicapuri fizice majore, pe care Harap Alb le exploatează în mod neetic, în scopul obținerii de avantaje. Așa educație vreți să dăm copiilor noștri?

Ce părere aveți dacă minoritatea turcă din România ar solicita interzicerea prezentării în balade și în operele literare a martiriului Brâncovenilor, pe motiv că acest eveniment istoric creează o atmosferă ostilă și degradantă pentru minoritatea turcă?

Dar dacă CNCD ar amenda niște culegători de folclor pe motiv că prezintă publicului colinde vechi, în care personajul evreu este disprețuit pentru rolul jucat în răstignirea lui Iisus?

Nu mai riscați să gândiți, pentru că s-ar putea să vă coste o grămadă de bani! CNCD a amendat deja Centrul Județean de folclor din Cluj pentru că a interpretat o astfel de colindă de Crăciun. Pentru dl Asztalos nu a contat că respectiva colindă datează de dinaintea migrării evreilor în România, și indirect ne recomandă să revizuim periodic colindele și baladele populare, și să le ștergem din memorie pe cele care ar putea intra în conflict cu noua legislație anti-discriminare. Poporul român trebuie să renunțe la tot ce este tradițional, cultură, religie și istorie, pentru a crea o atmosferă de maximă toleranță noilor sosiți pe meleagul României.

Domnilor parlamentari, felicitări pentru că i-ați acordat d-lui Asztalos un nou mandat la CNCD, pentru a se ocupa în continuare de ștergerea identității românești!

”Medierea” cazurilor de discriminare. Un copil seropozitiv, căruia un profesor i-a făcut public diagnosticul, nu a mai fost primit în clasă. În urma intervenției CNCD, profesorul slobod de gură nu a pățit nimic, școala nu a fost penalizată, iar copilul a fost transferat la altă școală, în alt sat. Această operațiune s-a numit ”mediere” și a fost un succes major pentru CNCD-ul condus de dl Asztalos, chiar dacă copilul a plecat cu coada între picioare la noua școală, pe care oricum și-a găsit-o singur. Dacă, Doamne ferește, erați părintele acelui copil, ce i-ați fi spus domnului Asztalos?

Simultan, un ong care se ocupă de homosexuali s-a plâns la CNCD că TAROM le refuză dreptul de a fi considerați ”cuplu de îndrăgostiți”. Imediat, un desant CNCD a lovit TAROM-ul cu o investigație și cu o amendă de 5 milioane lei, cu toate că discriminarea a fost doar ipotetică. Dl Asztalos încă nu a explicat de ce nu a apelat la o mediere în acest caz, prin care să arate decidenților de la TAROM că ceea ce dumnealor au etichetat ”s-a întors lumea cu fundu-n sus” este specificat într-o nouă lege, europeană, pe care vor trebui să o cunoască și să se obișnuiască cu ea.

Domnilor parlamentari, nu pun în dezbatere plăcerea dumneavoastră de a aplica legislația anti-discriminare cu toporul, ci doar să vă felicit că ați ales, prin dl Asztalos, pe candidatul ideal.

Votați Țiganii! ”Ungurii votează cu ungurii, românii votează cu românii, tu votează cu țiganii tăi!” – așa a sunat un slogan electoral din 2012, pe care CNCD-ul d-lui Asztalos l-a considerat ca fiind normal, echilibrat, european, fără conotații etnice și nediscriminator. Doar încă un exemplu de cum poți să-ți bați joc de o lege!

Evident, de vină nu poate fi dl Asztalos, ci Parlamentul din 2010 care l-a pus în această funcție, cel corupt și trădător. Parlamentul format din dumneavoastră este cinstit și patriot, nu-i așa?

Discriminarea e mai gravă decât tâlhăria?! Da, a considerat CNCD-ului condus de dl Asztalos. Caz real: un elev de 14 ani, român, e bătut fără motiv de trei colegi țigani, în curtea școlii, care apoi îi fură mobilul. Tatăl elevului tâlhărit vine la școală, află cine au fost agresorii, intră în clasa în care se aflau aceștia, le ține o teorie și, în căldura momentului, îi face ”țigani”. La solicitarea școlii, nu reclamă fapta la poliție.

În schimb, cei trei agresori depun plângere la CNCD pentru discriminare, fiind susținuți juridic de ong-uri țigănești. Ong-uri care să sprijine etnicii români nu au voie să existe, știați, domnilor parlamentari? La final, CNCD-ul îl amendează pe tatăl victimei cu 400 de lei. În concluzie: omul s-a ales cu copilul bătut, tâlhărit și cu hainele de pe el rupte, și tot el amendat, pentru că a supus tâlharii unei atmosfere umilitoare.

Uite așa dl Asztalos a demonstrat că, mai importantă decât dreptatea, este demnitatea tâlharilor. Domnilor parlamentari, oare de ce nu se mai miră nimeni că gândiți la fel?

Sper ca nu cumva să credeți că aș avea ceva personal cu dl Csaba Ferenc Asztalos. Ba dimpotrivă, chiar îi mulțumesc, pentru că domnia sa a fost cel care care m-a convins să candidez la o funcție în CNCD. Modul în care a condus instituția și a decis în cauzele de discriminare m-a convins că oricine care are o minimă bunăvoință este îndreptățit să îi ia locul, pentru a aplica legislația anti-discriminare în spiritul ei.

Am fost unul dintre candidați și, democratic, ar fi trebuit să aveți cunoștință de existența mea în momentul în care l-ați votat pe dl Csaba Ferenc Asztalos. Am fost chiar unul dintre candidații importanți, împreună cu Ionuț Țene, din moment ce un număr de 18 ong-uri ne-au contestat, pe motiv că gândim altfel decât ei. Unul dintre ong-uri este chiar cel în care doamna Monica Macovei a activat ca președinte și care a propulsat-o în fotoliul de ministru al justiției.

Referitor la modul în care Comisia parlamentară m-a audiat, vă pot spune că eu aș fi acordat mai mult interes dacă angajam un portar la societatea unde lucrez, decât a făcut Comisia pentru audierea celor care au candidat pentru o funcție de secretar de stat. Măcar o întrebare i-aș fi adresat… În schimb, ne-au plimbat pe toți candidații ca pe concurentele la un concurs de mis, și tot la fel, câștigătorii au fost deciși în alte moduri decât cele declarate.

Judecând după țigăneala ca la ușa cortului care a urmat în plen, imediat după citirea nominalizărilor, a fost evident că modul în care Comisia parlamentară i-a ales pe cei șase candidați a fost de-a dreptul ilegal. Ba chiar am convingerea că ați știut că aceste posturi au fost negociate politic și din această cauză nici nu v-a păsat să aflați ceva despre vreunul dintre candidați. Cum se spune, ați ”votat ca primarul”!

Sau probabil că acesta a fost modul dvs de a-i mulțumi dlui Csaba Ferenc Asztalos pentru că Parlamentul nu mai este instituția cu cea mai mică credibilitate. CNCD-ul sub conducerea sa a ajuns la o cotă de încredere a populației de 23%, mai mică chiar decât cea a Parlamentului!

În concluzie, doamnelor și domnilor parlamentari, de 1 Aprilie 2015 v-ați adunat hoțește, fără să anunțați poporul pe care susțineți că îl reprezentați, și l-ați votat din nou în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe udemeristul Csaba Ferenc Asztalos. Ținând seama că sunteți români în mare majoritate, s-ar putea spune că prin alegerea dvs ați devenit părtași la mesajul atât de drag domnului Csaba Ferenc Asztalos, ”Românii n-au valoare”. Dar cum ați dovedit că acest mesaj nu reprezintă interes pentru dvs, un altul care să vă atingă sensibilitatea, din portofoliul domnului Asztalos, ar fi ”Politicienii nu sunt buni la pat”!

Dar chiar și acesta vă supraevaluează… În realitate, dumneavoastră, politicienii actuali ai României, nu sunteți buni la nimic!

Mihai Tociu

YOKO 2013

Mesaje : 56
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum