SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Învăţătura lui Năstase el însuși către pupilul Ponta

In jos

Învăţătura lui Năstase el însuși către pupilul Ponta Empty Învăţătura lui Năstase el însuși către pupilul Ponta

Mesaj  VIO_ANA la data de Joi Apr 09, 2015 7:01 am

Învăţătura lui Năstase el însuși către pupilul Ponta
https://sites.google.com/site/samoritusamoaramata/invatatura-lui-nastase-el-insusi-catre-pupilul-ponta
&
http://gerula.wblog.ro/2015/04/09/invatatura-lui-nastase-el-insusi-catre-pupilul-ponta/

Învăţătura lui Năstase el însuși către pupilul Ponta Slide11
Ce postare credeţi că am găsit pe blogul lui Adrian Năstase?! Ei bine, una mai veche din şapoul căreia Ponta pare să se fi inspirat în legătură cu reducerea TVA-ului. Sigur că, la acele vremuri, fostul premier dezvolta parabola în legătură cu taxele şi TVA-ul guvernării Băsescu-Boc.

Zice acolo că un evreu se duce la rabin şi îi povesteşte că trăieşte prost, că are o casă măruntă, că e spaţiu prea mic pentru toată familia, pentru copii, pentru el. Şi îi cere un sfat, sperând că înţelepciunea rabinului îl va face să trăiască mai bine. Rabinul îi spune să bage timp de o săptămână, în casă, capra. Evreul merge acasă, încrezător în sfatul primit. După o săptămână se întoarce. Rabi: “Ei, cum e?”. Evreul: “Rabi, e mai rău, e şi mai aglomerat”. Rabinul îi spune atunci să bage în casă, pentru o săptămână şi vaca. Evreul merge acasă, cu încredere că sfatul rabinului îl va ajuta. După o săptămână se întoarce: Rabi: “Ei, cum e?” Evreul: “Rabi, e şi mai rău decât până acum. Capra şi vaca ocupă aproape tot spaţiul, iar copiii nu mai au loc să se joace. E greu. Ce să fac?”. Rabinul îi cere să bage, peste toţi, şi oile. Evident, după o săptămână, evreul se întoarce abătut. “E foarte rău, Rabi, nu ştiu ce să mai fac. Deja nu mai avem loc nici să ne mişcăm. Abia ne descurcăm”. Atunci, rabinul îi spune că soluţia este să dea afară animalele. Şi capra, şi vaca, şi oile. Iar evreul înţelege, atunci, fericit, cât îi este de bine aşa cum e, şi pleacă mulţumind din suflet rabinului pentru că l-a ajutat să-şi rezolve problema.

Nu vi se pare cunoscută povestea? Nu aduce cu manevra lui Ponta, care, după ce i-a umflat capul lui “Băsescu-Boc” că a sporit TVA-ul ca maiaua, urcând-o de la 19 la 24 la sută, odată ajuns la guvernare a lăsat-o cum a găsit-o, timp de trei ani, ba, încă a mai şi înghesuit-o cu zeci de noi taxe şi impozite, pentru a veni azi, în an preelectoral, s-o dea afară din casă, ca pe capră, apoi, mai spre toamnă, ca pe vacă, urmând ca, în timp util, s-o uşuiască şi mai şi, ca pe sărmana oaie?!

Eu zic că da! Cui îi mai pasă, acum, de taxele prezente, eventual de cele viitoare, când teveaul la alimente a ajuns atât de jos?! Cine spune că dragostea de ţară şi partid nu trece prin burtă?! Nimeni. Acuma, dacă nu mai ţine cu sponsorizarea campaniilor din bani negri, dăm zahărul, uleiul şi mezelul DIN BANII tuturor, direct de la “Victoria Market”.

Dacă jucam în “Liga lu’ Mitică”, cu opoziţia de azi, băgam mâna-n foc că-i blat şi că s-a-ntors “cooperativa”. Toată “clasa” joacă în beneficiul de imagine al premierului. De unde, în decembrie, omul lui Năstase se chinuia să scape de retrogradare, respirând tot mai greu în casa plină, azi bate “cupa” cu băieţii, alungând dobitoacele din casă.

În timpul ăsta, în tribună, Băsescu îl desfiinţează pe Iohannis şi pe liberali, apoi îşi face harakiri în direct – şi nu că n-ar fi avut, şi el, dreptatea lui, dar şi vorbirea are rostul ei -, DNA se bagă la evacuarea “dobitoacelor” de partid din “oborul” de pe Kiseleff, făcându-l pe Ponta tot mai puternic, televiziunile de ştiri fie toacă opoziţia, încrucişat – B1 pe Iohannis, Realitatea pe Băsescu -, fie îl susţin pe premier, guvernul şi partidul său, desfiinţând opoziţia in corpore – Antena 3 şi GhiţăTV.

În paralel cu realitatea internă, preşedintele pare tot mai focusat pe politica externă, PNL tot mai anorexic, precum modelele franţuzeşti, interzise pe podium, la prezentări, PMP-ul tot mai “schizofrenic” – vorba unui ambasador american -, împărţit, cu sufletul la Udrea şi mintea la Băsescu, iar UDMR tot mai decis să ceară, angro, protecţia lui Orban Viktor de la Budapesta.

Vă imaginaţi, cred, în ce poziţie se va afla premierul Ponta, la anul pe timpul ăsta, în ajun de locale, după ce va fi eradicat, definitiv, teveaul la alimentele de bază, ca în “ţările civilizate ale Europei”, va fi stabilit şi impus bacşişul impozitat în cârciumile all inclusive, după ce va da liber dosarului “EADS”, după ce Băsescu va fi scris, deja, primele două volume ştiinţifice ale sale, precum “Flota – trecut, prezent şi viitor” şi “Guantanamo, un pariu câştigat cu mine însumi”, iar “DNA-recuperatori” va fi repatriat deja toate conturile, casetele de valori, pinacotecile, imobilele şi mobilele de colecţie ale băieţilor noştri, de pe întreg mapamondul.

O singură nelinişte ce va mai fi rămas: “Diaspora, încă un pas”.
VIO_ANA
VIO_ANA

Mesaje : 137
Data de înscriere : 01/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum