SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Masacrul din Gaza explicat prin Moise

In jos

Masacrul din Gaza explicat prin Moise Empty Masacrul din Gaza explicat prin Moise

Mesaj  ion_pribeagu la data de Lun Sept 01, 2014 12:48 am

În cazul în care un catolic în căutarea pentru o explicație mai profundă de nebunie funcționare în Gaza, el ar trebui să citească Moise în Vechiul Testament. De exemplu, în cazul în care copiii lui Israel nu păzesc poruncile lui Dumnezeu, ei vor fi afectate "  nebunie, orbire și tulburare a minții  "(Deut. XXVIII, 28), printre multe alte blesteme.

Ca P. Meinvielle, evreii sunt o rasă teologice și ei nu pot scăpa de destinul lor teologic - de bine sau de rău, ele sunt legate de Dumnezeu, ca nici un alt popor de pe pământ.

În Deuteronom , Moise dă instrucțiunile sale finale la copiii lui Israel solemn înainte de a intra în Țara Promisă înainte de a muri. (. Paralel cu Leviticul XXVI) În capitolul 28, Moise a explica foarte clar decretul lui Iehova (sau Yahweh), Dumnezeu din Vechiul Testament, la fel ca Dumnezeul Noului Testament: evreii vor fi binecuvântate special (v.1-14 ), in cazul in care ascultă de singurul Dumnezeu adevărat; acestea sunt special blestemat (v.15-68), în cazul în care Îl ascultă.

Într-un fel sau altul sunt o rasa speciala care a fost dat cunoaștere specială a singurului Dumnezeu adevărat pentru o misiune specială trebuie să realizeze pentru el, cu o recompensa sau pedeapsa special de la ei în funcție de dacă acestea asigură sau nu această misiune.

Nu există nici un motiv pentru a fi surprins că evreii cred că ele sunt speciale! Printre binecuvântările enumerate acolo prin Moise, Dumnezeu "  a înălța mai presus de toate popoarele  "(V.1), se va" Sfinții Lui People  "(vs. 9), pentru a fi"  capul și nu coada  "(v.13).

Dar trebuie remarcat faptul că în fiecare dintre aceste trei versete, Moise fapt depinde de ascultarea lor de Dumnezeu că superioritatea lui Israel că în cazul în care "  asculta fidel la glasul lui Dumnezeu prin practicarea toate poruncile Lui  "(V.1), dacă "  păzesc poruncile și umbla în căile Lui "(versetul 9), în cazul în care" asculta de poruncile și să le păstreze și să le pună în practică  "(v.13).

În cazul în care, dimpotrivă, israeliții se încearcă să fie națiunea top în funcție de propriile lor idei, prin neascultarea de Dumnezeu (v.15), în timp ce o mulțime de blesteme va cădea pe capul lor (v.16-68), și ei vor fi disprețuit , urât și călcat în picioare de toate celelalte națiuni  , "  ei vor fi împrăștiate în toate împărățiile pământului  "(v.25); acestea vor fi afectate "  nebunie, orbire si tulburari ale minții  "(V.28 - cred că de Gaza) străinul care locuiește în mijlocul lor "  trebuie să se ridice deasupra lor  "; el este cel care va fi capul și coada ei (v.43-44); inamicul lor a pus un "jug de fier" pe gât lor (V.48); Domnul Dumnezeu le va trimite anxietate cu toate tipurile de durere (v.59-61), și ei vor fi rupt de țara în care acestea sunt de gând să aibă (V.63). Toate acestea vor suferi pentru că nu a menține și respecta cuvintele legii lui Dumnezeu (V.58).
Vai! Toate aceste binecuvântări și blesteme anunțate de către marele Moise, au fost utilizate, astfel încât copiii lui Israel ar trebui să recunoască și ar putea servi lor Mesia și Dumnezeu întrupat, atunci când a venit, ca aceasta, de asemenea, a fost profețit de Moise (Deuteronom. XVIII, 15-18 )? Eu nu fac. În schimb, l-au răstignit, care a făcut și încă mai vin pe cap de aproape 2000 de ani, toate blestemele lui Moise.

Ei s-au transformat în națiunea cel mai bătătorit de pe pământ, și-au pierdut dreptul de a Țara Sfântă, de a fi expulzat și dispersat în orice alt loc de distrugerea Ierusalimului în anul 70 d.Hr. AD

Și că unul nu merge să spun că recuperarea lor din Țara Sfântă înseamnă că blestemul a fost eliminat, pentru că spectacolul în funcție de propriile lor idei, nu pe cele ale lui Dumnezeu , astfel încât acest nou posesia în sine aceeași, a devenit, de asemenea, o parte a blestemului.

După cum sa afirmat de către Platon ( Gorgias ), mai bine decât suferă o nedreptate, și, prin urmare, în conformitate cu realitatea spirituală, israelienii sunt mai mult pentru a fi compătimit decât de palestinieni. Răbdare. Noi toți am păcătuit și avem nevoie de toate de slava lui Dumnezeu (Rom.III 22-23).

Kyrie eleison.

Episcopul Williamson - Eleison Comentariu nr 372 - 30 august 2014

ion_pribeagu

Mesaje : 38
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum