SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Meleşcanu-Patriarhul Daniel-Ilie Sârbu-Ponta, filiera elveţiană

In jos

Meleşcanu-Patriarhul Daniel-Ilie Sârbu-Ponta, filiera elveţiană Empty Meleşcanu-Patriarhul Daniel-Ilie Sârbu-Ponta, filiera elveţiană

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 15, 2014 3:39 am

http://www.reportervirtual.ro/2014/10/melescanu-patriarhul-daniel-ilie-sarbu-ponta-filiera-elvetiana.html
Cei care se întreabă de ce l-a protejat cu atâta zel fostul director al SIE şi actual candidat independent Teodor Meleşcanu pe cel care, teoretic, îi este adversar în aceste alegeri, ar trebui să ştie câteva lucruri despre relaţia lor de culise. O relaţie veche, de familie, care începe pe vremea lui Ceauşescu şi continuă până în zilele noastre.

În perioada 1984-1985, atunci când Victor Ponta încă mai bătea mingea pe maidan, viitorul lui socru, Ilie Sârbu, profesor de teologie şi director de seminar, a lucrat la Institutul Ecumenic din Geneva, Elveţia. Institut unde preda, ca profesor asociat, şi Daniel Ciobotea, actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

În paranteză fie spus, cei doi nu puteau pleca din România comunistă fără aprobarea Securităţii. Dar este greu de dovedit dacă au făcut-o în calitate de informatori, întrucât dosarele lor, alături de ale altor prelaţi, au fost distruse în decembrie 1989. Fapt care reiese dintr-un opis descoperit acum câţiva ani de CNSAS şi dezvăluit opiniei publice de poetul Mircea Dinescu.

Dar să revenim la Meleşcanu. Conform biografiei oficiale, până în 1985, el a lucrat tot în Geneva, ca secretar II la Misiunea Permanentă a României de pe lângă ONU. Funcţie pentru care avizul Securităţii era obligatoriu. Carevasăzică, a activat timp de doi ani în acelaşi oraş ca şi Sârbu!

După revoluţie, cariera lor publică s-a intersectat din nou. Mai întâi în cadrul PDSR, partid care i-a propulsat în Parlament şi în Guvern. Între 2004 şi 2012 au fost, pentru două mandate, colegi de Senat. Iar după numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea SIE, Ilie Sârbu a devenit membru în conducerea comisiei parlamentare de control asupra SIE.

Şi acum, altă coincidenţă.

Liviu Turcu, ultimul defector al spionajului ceauşist, l-a inclus pe Sârbu într-o listă a politicienilor racolaţi de Securitate. Astfel, el s-ar fi aflat în evidenţa UM 0610, indicativul unui compartiment al Direcţiei I de Informaţii Interne. În aceeaşi listă apare şi numele lui Meleşcanu, în dreptul său fiind menţionate UM 0544 – Centrul de Informaţii Externe, UM 0195 şi, respectiv, UM 0625 – Contraspionaj.

Ca o cimentare a relaţiei dintre cei doi politicieni, ginerii lor sunt la fel, dacă nu şi mai apropiaţi. Peter Imre, soţul Marinei Meleşcanu, nu scapă nicio ocazie de a-şi afişa prietenia cu Victor Ponta, soţul Dacianei Sârbu. Cea mai recentă dovadă o aveţi în imaginile surprinse acum un an de camerele de filmat ale televiziunilor, după o conferinţă de presă susţinută de actualul premier în Parlament. Comentariile sunt de prisos…

P.S. Aşa, ca fapt divers, ştiaţi că pe Teodor Meleşcanu îl cheamă şi Viorel, la fel ca pe Victor Ponta? Este o coincidenţă astrală sau ce?!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum