SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ponta si Iohannis -jucători de ligă secundă

In jos

Ponta si Iohannis -jucători de ligă secundă Empty Ponta si Iohannis -jucători de ligă secundă

Mesaj  Admin la data de Joi Oct 30, 2014 12:53 am

O campanie demnă de Victor Ponta

VLAD M.   |   29 octombrie 2014   |  
Nici măcar nu am știi că se dă o luptă pentru președinția republicii dacă nu am vedea la lucru mita electorală lucru și afișele cu politicieni care zâmbesc fals. După ce că avem parte de candidați slabi, mai trebuie să facem față și unui non-combat sinistru, parcă anume pregătit pentru „liniștea noastră”.
Jucători de ligă secundă

Roșu ipocrit
Președintele PSD, Victor Ponta, a recurs la toate ticăloșiile posibile pentru a-și mânji rivalul din ACL, fără însă a se murdări el însuși pe mâini. Încă dinainte de începerea campaniei, pesediștii au vorbit despre cum România trebuie să fie condusă numai de un român adevărat – adică de un etnic român care să aparțină cultului creștin-ortodox. Germanul luteran Iohannis, fostul amic de altă dată din USL, nu se încadrează în profilul identificat de PSD, dar adulterul și mitomanul Ponta este numai potrivit pentru a ne reprezenta în lume. În timp ce purtătorul de cuvânt al campaniei, Gabriela Firea-Pandele, a denunțat lipsa de copii a primarului german pentru a-l acuza ulterior până și de trafic de persoane, PSD a anexat Poșta Română. Social-democrații s-au îngrijit ca pensionarii să primească laolaltă cu pensia și avertismente mincinoase despre cum Iohannis le va tăia pensiile dacă ajunge președinte. Liderii PSD l-au criticat pe Iohannis și pentru cele șase case și apartamente pe care le deține, deși însuși Ponta are împreună cu Daciana Sârbu nu mai puțin de șapte.
Mai interesant este că Victor Ponta nu mai știe cum să evite orice întâlnire cu contracandidații săi. Adept al teleguvernării, până mai ieri prezent prin toate studiourile marilor televiziuni ale României, președintele PSD s-a trezit deodată că are o țară de guvernat și nu se mai coboară până la nivelul dezbaterii politice. El guvernează, nu își mai pierde vremea cu tot soiul de politicieni mărunți care nu au lucruri mai bune de făcut decât să îi critice persoana ilustră.
Albastru spălăcit
În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis (în original Johannis, dar așa cred unii amatori că pot fi aleși președinți de țară, fugind de trecut), trebuie spus că primarul din Sibiu s-a evidențiat prin reacțiile amatoristice întârziate la tot ce s-a întâmplat până acum în timpul campaniei. România lucrului bine făcut este mai degrabă România lucrului amânat până în ultimul moment și făcut prost.Președintele liberal a răspuns cu întârziere mizeriilor aruncate în spațiul public de echipa Ponta, de parcă nici nu-l interesează campania electorală în care s-a băgat singur. Pentru Iohannis, pare lipsit de importanță că uneori este extrem de greu, chiar imposibil, să corectezi o minciună care a fost ignorată prea multă vreme. În vreme ce unii dintre primii pesediști ai țării – „Combinatorul” Viorel Hrebenciuc și „Tata socru” Ilie Sârbu – erau chemați la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a da explicații privitor la implicarea lor într-un dosar cu terenuri, primarul orașului Sibiu își intrase bine în rolul de biciclist al patriei care participă la evenimente hipsterești pe bulevardul Pavel Kisseleff. Guvernarea PSD pare să îl lase indiferent pe candidatul ACL, liderul PNL preferând o campanie așa-zis pozitivă, o absurditate evidentă în contextul în care executivul Ponta a fost un dezastru pentru această țară.Iohannis nu a fost în stare să impună nici măcar o singură temă în câteva săptămâni de campanie. Nu a avut nici măcar o idee, oricât de proastă, dincolo de „România lucrului bine făcut”. Întreaga sa activitate electorală, atâta cât a fost, s-a axat pe apărarea în fața lăturilor aruncate de echipa de campanie a lui Victor Ponta și două trei intervenții televizate pe săptămână în care singura opoziție de care a avut parte este un moderator adesea simpatizant. Mult prea puțin pentru un politician care pretinde că este capabilă să facă politică la scară națională. Dacă va învinge în turul, nu va avea nici un merit.
Mențiune
Monica Macovei și Elena Udrea, singurele femei din cursa pentru președinția României.Monica Macovei și Elena Udrea, singurele femei care candidează.
În această vreme, Monica Macovei și Elena Udrea sunt foarte active public, dar adesea fără prea mult succes. Gafe impardonabile, sloganuri neinspirate, acțiuni demne de Nicușor Dan – toate lasă impresia că războiul este prea mare pentru cele două. Luptându-se pentru locul al treilea de pe podium, nu sunt deloc convinse că le-ar fi fost mai bine dacă s-ar fi sprijinit în fața candidatului liberal și a echipei de candidați Ponta. Lipsite de anvergură politică, preferă să se saboteze reciproc până în ultimul moment în loc să se tolereze măcar.
Doi liberali „adevărați”, Teodor Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu, uniți în servilism față de PSD.
Tovarășii de drum ai lui Victor Ponta, Teodor Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu, nu există decât pentru a-l servi pe Victor Ponta. Identitatea lor este complementară celei a candidatului PSD, așa că se activează numai pentru a-l ajuta pe Ponta în diferite probleme punctuale. Dacă Meleșcanu a intervenit pentru a-l scoate basma curată pe liderul PSD din scandalul agentului SIE, Tăriceanu se duce cu loialitate la Antena 3 pentru a-l tămâia pe premier sub privirile liberalilor încă neîmpăcați cu ideea că au pierdut marea iubire uselistă.
Fuga de electorat
Campania a început pe 3 octombrie, ora 00:00. Suntem în data de 29 octombrie și nu am avut parte de o singură dezbatere serioasă – și nici nu vom avea. Nici nu s-a pus vreodată problema, deși au existat inițiative în acest sens.
Joi, 23 octombrie, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a propus primilor șase candidați – Klaus Iohannis, Monica Macovei, Teodor Meleșcanu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea – participarea în cursul zilei de miercuri, 29 octombrie, la prima și unica dezbatere electorală din primul tur al alegerilor prezidențiale. Dintre primii șase candidați, singurul care a nu catadicsit să răspundă în timp util propunerii a fost Victor Ponta. Ulterior, premierul socialist al României a declarat într-o emisiune TV că ar participa la o dezbatere electorală numai dacă sunt prezenți toți cei 14 candidați din cursa pentru Cotroceni. IPP a acceptat condițiile prim-ministrului, intenționat absurde, și a lansat o invitație către toți politicieni candidați.
Kelemen Hunor, Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor nu au răspuns solicitării IPP și, cu doar o zi înainte de dezbatere, fostul premier Tăriceanu a anunțat că programul său mult prea încărcat nu îi mai permite să participe. Potrivit unui comunicat al IPP, angajații instituției au discutat „ore întregi la telefon cu staff-urile de campanie” ale candidaților, dar nu au putut împiedica anularea evenimentului.
Temător, slab pregătit, reprezentant al unui guvernări corupte și incompetente, în scădere evidentă de susținere, prim-ministrul Ponta și-a activat aliații pentru a scăpa cu fața curată dintr-o dezbatere s-ar fi axat, fără îndoială, pe activitatea sa administrativă din ultimii ani. Kelemen Hunor (partenerul său de guvernare), Dan Diaconescu (sluga mafiotului Sebastian Ghiță de la RTV), Călin Popescu Tăriceanu (subordonatul PSD al ultimilor ani) și eternul idiot util (Corneliu Vadim Tudor) și-au dat mâna pentru a-l scoate pe liderul PSD din situația dificilă în care singur s-a băgat. Victor Ponta a reușit astfel să distrugă și singura șansă ca alegătorii români să îi vadă în acțiune pe cei care îndrăznesc să le ceară votul pentru ocuparea celei mai importante funcții în stat.
Concluzie
Comparați ceea ce trăiți astăzi cu lupta pe viață și pe moarte din 2004 sau din 2009. Comparați-l pe Victor Ponta cu Adrian Năstase sau chiar și cu Mircea Geoană. Comparați-l pe Iohannis – sau pe oricare dintre candidații „de dreapta” – cu Traian Băsescu sau Crin Antonescu. Sunt net inferiori. Asistăm la cea mai slabă campanie electorală pentru câștigarea președinției României din ultimii 20 de ani – o campanie pe măsura premierului incompetenet al acestei țări, Victor Ponta.
În ciuda tuturor acestor neajunsuri, suntem obligați să votăm acești politicieni de ligă secundă. Nu avem de ales. Nu ne putem permite să avem președinte care este un avocat pe față al Rusiei și al Chinei, două țări de pe urma cărora nu vom obține nimic bun. Drumul Rusiei spre măreție trece prin Ucraina și Republica Moldova, dar și pe aici, iar afacerile cu chinezii sunt un măr otrăvit de care trebuie să ne ferim. Experiența africană este un avertisment clar asupra a ceea ce înseamnă „investițiile” chineze într-o țară care nu are o economie îndeajuns de puternică.
Victor Ponta trebuie oprit.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum