SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

UNA -ALTA – UDREA ŞI BĂSESCU UNDE SUNT? ELENA UDREA, VOT ANTI PONTA ÎN TURUL AL DOILEA

In jos

UNA -ALTA – UDREA ŞI BĂSESCU UNDE SUNT? ELENA UDREA, VOT ANTI PONTA ÎN TURUL AL DOILEA Empty UNA -ALTA – UDREA ŞI BĂSESCU UNDE SUNT? ELENA UDREA, VOT ANTI PONTA ÎN TURUL AL DOILEA

Mesaj  Admin la data de Vin Noi 07, 2014 11:02 am

http://mihaibeltechi2014.wordpress.com/2014/11/07/una-alta-udrea-si-basescu-unde-sunt-elena-udrea-vot-anti-ponta-in-turul-al-doilea/

UDREA ŞI BĂSESCU UNDE SUNT?

http://www.stareapresei.ro/udrea-si-basescu-unde-sunt-44740.html

Udrea şi Băsescu sunt două nume aproape banale prin România. Am citit pe vremuri o carte superbă de Cornel Udrea, “Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi”. Am vreo doi prieteni în listă, pe Facebook, numiţi Băsescu. Nici nu mi-a trecut prin cap să-l contactez pe vreunul dintre ei şi să-l întreb: omule, spune-mi, te rog, eşti cumva rudă cu…

Ce bine este să stai seara, de ziua ta, la gura căminului, cu nevasta, fetele şi nepoţeii lângă tine, de ziua ta, durându-te-n bască de lume. E bine să fii bunic? E bine să fii bunic! Aşa a fost în ultimele săptămâni Traian Băsescu.

A moşmondit ceva despre pericolul reprezentat de serviciile secrete, care e bine că sunt foarte puternice şi profesioniste, dar vor trebui stăpânite, pentru că ele reprezintă un pericol pentru democraţie, dar vag şi fără datele concrete şi percutanţa tipice discursului băsescianist.

Apoi a trecut la Udrea. Elena Udrea. Înainte de campanie: Elena Udrea va da nişte lucruri tari şi va combate puternic în campanie. Sanch, n-a făcut nimic… Înainte de primul tur, Udrea a fost o prezenţă greu credibilă, iar acum e absentă. Băsescu a apărat-o feroce, complet iraţional, până la capăt. Cum îşi apără bărbatul femeia iubită.

În pofida tuturor evidenţelor, a adus-o şi a susţinut-o în fruntea PMP, a sprijinit candidatura ei la Preşedinţie, făcând fondatorii PMP să plece din partid sau să se retragă din viaţă politică activă, umilindu-l pe Cristian Diaconescu.

Se vedea până la Polul Sud că normal ar fi fost ca Forţa Civică să fuzioneze cu PMP înainte de europarlamentare, iar în fruntea listei acestui partid trebuiau să fie Monica Macovei şi MRU. Apoi, dintre cei doi trebuia ales candidatul la Preşedinţie cu şanse reale.

În loc, tot mai vizibil, cupla Udrea – Băsescu a acţionat destructiv, făcând ferfeniţă unitatea Dreptei şi creînd actuala situaţie, în care numai un vot masiv anti-Ponta ne mai poate scăpa de o dictatură.

Şi ce fac Udrea şi Băsescu, “corifeii” statului de drept din România, acum, înainte de al doilea tur? Băsescu tace ca peştele. Unde e dezbrăcarea candidaţilor, arătarea corupţiei şi turpitudinii lor, promisă de el înainte de campanie? Nimic.

Unde e susţinerea (normală, desigur, organică, naturală) pe care Elena Udrea şi PMP ar trebui să o acorde candidatului Dreptei, Klaus Iohannis? Nu e. În loc, oficiosul PMP, B1 TV, despre care se spune că e finanţat de NIRO şi Elena Udrea, face mişto de Iohannis la greu şi dă live orice prostie pe care o spune orice lider PSD, începând cu Victor Ponta.

Mă aşteptam ca, după eşecul din turul I, Elena Udrea să iasă şi să anunţe că îşi dă demisia din fruntea PMP, iar apoi pe Eugen Tomac să vină şi să spună că membrii, votanţii şi simpatizanţii PMP sunt rugaţi să vină masiv la vot în turul al doilea, pentru a îl vota pe Klaus Iohannis. De asemenea, să-i roage pe basarabeni să facă acelaşi lucru. Nimic din toate acestea nu se întâmplă.

Deci: cine a trădat statul de drept şi România?

ELENA UDREA, VOT ANTI PONTA ÎN TURUL AL DOILEA

http://www.stareapresei.ro/elena-udrea-vot-anti-ponta-turul-al-doilea-44763.html

Elena Udrea a ieşit public la 17 ore după ce am scris această opinie, în care afirmam că în ultima jumătate de an cupla Udrea – Băsescu a fost destructivă pentru unitatea Dreptei.

Pe scurt, speegh-ul lui Nuţi din Pleşcoi poate fi sintetizat astfel:

“Votul din 16 noiembrie va fi un vot anti-Ponta. Alegătorii mei sunt prea inteligenţi ca să le spun eu cum să voteze şi ei ştiu cum trebuie să voteze. Nu spun cu cine votez eu, dar nu votez cu Ponta. Domnul Băsescu va avea propria lui declaraţie pe acest subiect.”

Interesant cât de bine pastişează Elena Udrea după Monica Macovei! Tuşele anti-Ponta din discurs sunt luate direct din întregul mesaj politic al Monicăi Macovei, pe care aceasta îl are de foarte multă vreme.

Există posibilitatea ca o parte mai mică din electoratul radical-udrist-băsist să nu meargă la vot, pentru că şi Iohannis a fost criticat de Elena Udrea. Elena Udrea nu trebuia să facă acest lucru. Nu e loc nici de adevărul gol-goluţ acum, nici de orgolii mici. Oricine poate fi criticat cu temei, inclusiv Klaus Iohannis.

Efectul pozitiv al faptului că Elena Udrea a procedat astfel – destul de cotit, ambiguu şi implicit – este că astfel nu dă apă la moară teoriilor că în spatele lui Iohannis este de fapt Traian Băsescu (ceea ce evident că e o prostie).

Astfel, o parte din electoratul de Dreapta, dar anti-băsist al lui Iohannis, care a votat cu el în primul tur, dar ar lipsi de la urne dacă ar auzi o susţinere directă de la Elena Udrea, va merge la vot.

O susţinere explicită a lui Iohannis în turul al doilea de către Nuţi ar fi fost un sărut al lui Iuda şi credem că o poziţie asemănătoare va avea şi Traian Băsescu.

Concluzia e că, oarecum, Elena Udrea drege caimacul spre finalul campaniei electorale, dar rămâne lipită de Traian Băsescu ca marca de scrisoare, neasumându-şi (cel puţin deocamdată) al doilea eşec politic repurtat în şase luni.

Dacă Traian Băsescu vine preşedinte PMP cu Elena Udrea preşedinte executiv sau altă variantă de acest gen, Dreapta Radicală va rămâne divizată şi după ce Monica Macovei îşi va înfiinţa propriul ei partid.

Care, atenţie: va fi un “iată, aşa trebuia să facă şi Traian Băsescu în PMP, nu cum a făcut”, adresat direct electoratului PMP.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum