Geopolitics of World War III

In jos

Geopolitics of World War III

Mesaj  Admin la data de Dum Sept 21, 2014 12:16 am

http://www.veteranstoday.com/2014/09/19/the-Geopolitica-a-Lumii-Razboi-iii/
Nota editorului: Acest lucru a fost primit de către prieteni. Aceasta este o piesă puternică. Vă rugăm să faceți timp pentru a viziona clipuri video și asigurați-vă că toată lumea știți are o sansa de a vedea acest lucru.
-
Motivul real Rusia și Siria sunt vizate chiar acum.

YouTube - Veteranilor de azi -
Contrar credintei populare, comportamentul națiunilor pe scena internațională este niciodată condus aproape de considerente morale, ci mai degrabă de un cocktail umbră de bani și geopolitică. Ca atare, atunci când veți vedea portavoci ale clasei conducătoare începe să demonizeze-o țară străină, prima întrebare în mintea ta ar trebui să fie întotdeauna "ceea ce este de fapt miza aici?"
De ceva timp, acum Rusia, China, Iran, Siria și au fost în crucea reticulară. Odată ce ați înțeles de ce, evenimentele din lume, chiar acum va face mult mai mult sens.
Dolarul american este o monedă unică. De fapt, designul său actual și relația sa cu geopolitica este spre deosebire de orice alt din istorie. Deși a fost monedă de rezervă mondială de la 194 acest lucru nu este ceea ce il face unic. Multe monede au deținut statutul de rezervă de pe și pe de-a lungul secolelor, dar ceea ce face ca dolarul unic este faptul că de la începutul anilor 1970 a fost, cu câteva excepții notabile, singura moneda utilizată pentru a cumpăra și vinde ulei pe nivel global pe piață.
Înainte de 1971 dolari a fost legat de standardul de aur, cel puțin oficial. Potrivit FMI, prin 1966, bancile centrale straine avut loc 14 miliarde dolari de dolari, însă Statele Unite au avut doar 3,2 miliarde de dolari in aur alocate pentru a acoperi participațiile străine.
Traducerea: Federal Reserve a fost tipărirea de bani mai mult decât se putea de fapt înapoi.
Rezultatul a fost inflația galopantă și un zbor generală de dolar.
În 1971, în ceea ce a ajuns mai târziu să fie numit "Nixon Shock", președintele Nixon a scos dolarul din standardul de aur complet.
În acest moment, dolarul a devenit o monedă bazată pe datorie pur. Cu valute pe baza datoriei bani este literalmente împrumutat în existență.
Aproximativ 70% din banii în circulație este creat de către băncile obișnuite care sunt autorizate să împrumute mai mult decât au de fapt în conturile lor.
Restul este creat de către Federal Reserve, care împrumuturile de bani care nu au, în mare parte de guvern.
Un fel de a scrie cecuri calde, cu excepția e legal, pentru bănci. Această practică, care este menționată ca bancară cu rezerve fracționare se presupune ca este reglementată de către Rezerva Federală , o instituție care se întâmplă doar pentru a fi deținută și controlată de un conglomerat de bănci, și nici o agenție sau sucursală a guvernului reglementează Rezervei Federale.

YouTube - Veteranilor de azi -
Acum, pentru a face lucrurile si mai interesante aceste împrumuturi cu rezerve fracționare au interes atașate, dar banii pentru a plăti dobândă care nu există în sistem. Ca urmare, există datorie întotdeauna mai mult decât totalul există bani în circulație, și în scopul de a rămâne pe linia de plutire economia trebuie să crească mereu.
Acest lucru nu este, evident, durabilă.
Acum, s-ar putea fi întrebați cum dolarul a menținut o astfel de poziție dominantă pe scena mondială de peste patruzeci de ani dacă este într-adevăr puțin mai mult decât o schemă Ponzi elaborat.
Ei bine, acest lucru este în cazul în care dolarul se întâlnește geopolitică.
În 1973, sub umbra artificial criza petrolului OPEC, administrația Nixon a început negocieri secrete cu guvernul Arabiei Saudite pentru a stabili ceea ce a ajuns să fie menționat ca sistemul de reciclare de petrodolari. Conform acordului saudiții ar vinde numai ulei lor în dolari SUA, și va investi majoritatea profiturilor lor de ulei în exces în băncile din SUA și pe piețele de capital. FMI ar folosi apoi acești bani pentru a facilita credite importatorilor de petrol , care au fost au dificultăți referitoare la creșterea prețurilor la petrol. Plățile și a dobânzii la aceste împrumuturi ar fi, desigur, exprimate în dolari SUA.
Acest acord a fost formalizată în "arab Comisiei mixte SUA-Arabia privind cooperarea economică", realizat de Nixon secretar de stat Henry Kissinger în 1974.
Un alt document emis de Serviciul de Cercetare al Congresului relevă că aceste negocieri au avut un avantaj pentru ei, ca oficialii americani au discutat deschis posibilitatea de sechestrarea câmpuri petroliere din Arabia Saudită militar.
În Statele Unite, inflația șocuri petroliere produs, nou îngrijorarea cu privire la investițiile străine din țările producătoare de petrol, și speculații deschis despre oportunitatea și fezabilitatea din punct de vedere militar confiscarea câmpuri petroliere din Arabia Saudită sau în alte țări. În urma embargoului, atât Arabia și oficialii americani au lucrat pentru a re-ancora relația bilaterală, pe baza de opoziție comună a comunismului, cooperarea militară reînnoită, și prin inițiative economice care a promovat reciclarea petrodolarilor saudite în Statele Unite, prin intermediul investițiilor Arabia în infrastructură, dezvoltarea industrială, și SUA titluri de valoare.
Sistemul a fost extins pentru a include restul de OPEC de 1975.
Deși prezentate ca tampon la efectele de recesiune ale creșterii prețurilor la petrol, acest aranjament a avut un efect secundar ascuns. Ea a eliminat restricțiile tradiționale cu privire la politica monetară americană.
Federal Reserve a fost acum liber de creștere a ofertei de bani în voie. Cererea tot mai mare de petrol ar putea să împiedice un zbor de la dolar, în timp ce distribuirea consecințele inflaționiste pe întreaga planetă.
Dolarul a trecut de la a fi un aur înapoi monedă la o monedă ulei susținută. A devenit, de asemenea, primar de export a Americii.
V-ați întrebat vreodată cum economia Statelor Unite a fost în măsură să rămână pe linia de plutire în timp ce rulează deficite comerciale de miliarde de dolari pentru zeci de ani?
V-ați întrebat vreodată cum se face că SUA deține o astfel de cantitate disproporționată a bogăției lumi, atunci când 70% din economia SUA se bazează de consum?
În epoca modernă, combustibilii fosili fac lumea să se învârtă. Ei au devenit integrate în fiecare aspect al civilizației: agricultură, transport, materiale plastice, încălzire, apărare și medicină, și a cererii doar în continuă creștere și în creștere.
Atâta timp cât lumea are nevoie de petrol, și atâta timp cât petrolul este vândut doar în dolari SUA, va exista o cerere de dolari, și că cererea este ceea ce dă dolarul valoarea sa.
Pentru Statele Unite, aceasta este o afacere mare. Dolari ieși, fie ca hârtie sau cifre într-un sistem informatic, iar produsele și serviciile tangibile reale veni în. Dar pentru restul lumii, este o formă foarte meschin de exploatare.
Având în comerțul mondial predominant în dolari, prevede, de asemenea, la Washington, cu o armă financiar puternic prin sancțiuni. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea tranzacțiilor în dolari pe scară largă sunt forțate să treacă prin SUA
Acest sistem de petrodolari fost necontestată până în septembrie 2000, când Saddam Hussein a anunțat decizia sa de a trece vânzările de petrol ale Irakului de pe a dolarului de euro. Acest lucru a fost un atac direct asupra dolarului, și ușor de cel mai important eveniment geopolitic al anului, dar numai un singur articol în mass-media occidentală, chiar a menționat.
În aceeași lună că Saddam a anunțat că a fost trecerea de la dolar, o organizație numită "Proiectul pentru un Nou american Century", de care Dick Cheney sa întâmplat să fie un membru, a lansat un document intitulat "Rebuilding de apărare a Americii de strategie, Forțele și resurse pentru un New Century ". Acest document a cerut creșteri masive ale SUA cheltuielile militare și o politică externă mult mai agresiv pentru a ne extinde dominația mondială la nivel. Cu toate acestea, documentul a deplâns faptul că realizarea acestor obiective ar dura mulți ani "în absența unor evenimente catastrofale și catalizator - ca un nou Pearl Harbor".

Reconstruirea apărare strategie, forțelor și mijloacelor Americii pentru un Nou Secol un raport al Proiectului pentru New American Century septembrie 2000 de la Earnest Coutu
Un an mai târziu, l-au prins.
Riding reacția emoțională la 9/11, administrația Bush a fost capabil de a invada Afganistanul și Irakul și să treacă Patriot Act toți, fără nici o rezistență semnificativă.
Nu au existat arme de distrugere în masă în Irak, iar acest lucru nu a fost o chestiune de inteligență rău. Aceasta a fost o minciună rece calculat, iar decizia de a invada a fost făcută în deplină cunoștință de dezastrul care va urma.

YouTube - Veteranilor de azi -
Ei știau exact ce se va întâmpla, dar în 2003, au făcut-o oricum. Odată ce câmpurile petroliere irakiene au fost sub controlul SUA, vânzările de petrol au fost imediat trecut înapoi la dolar. Misiune îndeplinită.
La scurt timp după invazia din Irak administrația Bush a încercat să extindă aceste războaie de Iran. Se presupune că guvernul iranian a fost de lucru pentru a construi o armă nucleară. Dupa credibilitate Irak fiasco de la Washington a fost grav avariat ca urmare, acestea nu au reușit să mobilizeze sprijin internațional sau intern pentru o intervenție. Eforturile lor au fost sabotate mai departe de elemente din cadrul CIA și Mossad care au venit înainte de a afirma că Iranul nu a mai luat decizia de a dezvolta arme nucleare mult mai puțin să înceapă o încercare. Cu toate acestea, campania de demonizare împotriva Iranului au continuat chiar și în administrația Obama .
De ce?
Ei bine, s-ar putea avea ceva de-a face cu faptul că , începând din 2004 Iranul a fost în procesul de organizare a unei burse de ulei independent ? Ei au fost construirea propria lor piață de petrol, iar el nu a fost de gând să fie legat de dolar. Primele transporturi de ulei s-au vândut prin această piață în luna iulie a anului 2011.
Nu se poate obține de război care au dorit, Statele Unite au folosit ca ONU să impună sancțiuni împotriva Iranului. Scopul sancțiunilor a fost de a răsturna regimul iranian. În timp ce această făcut provoca daune asupra economiei iraniene, măsurile nu au reușit să destabilizeze țara. Acest lucru sa datorat în mare parte de asistență Rusiei în ocolind SUA restricții bancare.
În luna februarie a anului 2009 Muammar Gaddafi, a fost numit președinte al Uniunii Africane. El imediat a propus formarea unui stat unificat cu o monedă unică. Acesta a fost natura care moneda a propus ca la ucis.
În luna martie a anului 2009 a Uniunii Africane a lansat un document intitulat "Către un african de valuta unică". Pagini 106 și 107 din acel document a discuta în mod special avantajele și tehnice ale Funcționarea Băncii Central Africană sub un standard de aur. La pagina 94 se afirmă în mod explicit că cheia succesului Uniunii Monetare Africană ar fi "eventual conectarea unei monede unice din Africa de cele mai multe monetară a tuturor mărfurilor -. Aur" (Rețineți că numărul pagină este diferită în alte versiuni documentului pe care au lansat.)
În 2011, CIA sa mutat în Libia și a început susținerea grupurilor militante în campania lor de a răsturna Gaddafi și SUA și NATO împins și a întins-o rezoluție nofly zona ONU pentru a inclina balanta cu lovituri aeriene. Prezența de extremiști Al-Qaeda în rândul acestor luptători rebeli a fost măturat sub covor.
Libia, cum ar fi Iran și Irak au comis crima de neiertat de a contesta dolarul american.
Intervenția NATO în Libia sa lansat într-un război secret pe sirian. Cele armurarii ale guvernului libian au fost jefuite, iar armele au fost expediate prin Turcia a grupurilor de rebeli siriene de lucru pentru a răsturna Assad. Acesta a fost deja clar în acest moment că multe dintre aceste luptători au avut legături cu organizații teroriste. Cu toate acestea, aparatul de securitate națională US privit acest lucru ca pe un rău necesar. De fapt, Consiliul pentru Relații Externe a publicat un articol în 2012 afirmând că "afluxul de jihadistii aduce disciplina, fervoare religioasă, experiență de luptă din Irak, fonduri de la simpatizanți sunnite din Golf, și cel mai important, rezultate mortale. Pe scurt, FSA are nevoie de al-Qaeda acum. "
(Sfat Hat a theantimedia.org pentru prinderea aceasta.)
Să fie clar aici, ne-a pus ISIS în putere.

YouTube - Veteranilor de azi -
În 2013 aceste același Al-Qaeda legate de rebelii sirieni au lansat două atacuri cu gaz sarin. Aceasta a fost încercarea de a încadra Assad și mobilizeze sprijin internațional pentru o intervenție militară. Din fericire, acestea au fost expuse de către ONU și anchetatori ruși și împinge pentru lovituri aeriene complet căzut în afară, atunci când Rusia a intervenit pentru a intermedia o soluție diplomatică.

YouTube - Veteranilor de azi -
Campania de schimbare de regim in Siria, ca și în Libia a fost prezentată în ceea ce privește drepturile omului. Evident, acest lucru nu este motivul real.
În 2009, Qatar a întins o propunere pentru a rula o conductă de gaze naturale prin Siria și Turcia în Europa. Cu toate acestea Assad a respins acest lucru, iar în 2011 el a falsificat un pact cu Irak și Iran pentru a rula o conducta spre est de tăiere Qatar și Arabia Saudită din bucla complet. Nu este surprinzator Qatar, Arabia Saudită și Turcia au fost actorii regionali cei mai agresivi in apăsare de răsturnare a guvernului sirian.
Dar de ce s-ar pune această dispută conducte Siria în firele de păr cruce de la Washington? Trei motive:
1 Acest aranjament de conducte ar consolida în mod semnificativ poziția Iranului, care să le permită să exporte pe piețele europene, fără a fi nevoie să treacă prin oricare dintre aliații Washingtonului. Acest lucru reduce în mod evident efectul de levier guvernului SUA.
2. Siria este cel mai apropiat aliat al Iranului. Este colaps ar slăbi în mod inerent Iran.
3. Siria și Iranul au un acord de apărare reciprocă, și o intervenție SUA în Siria ar putea deschide ușa pentru a deschide un conflict cu Iranul.
În luna februarie a anului 2014 acest joc la nivel mondial de sah încălzit într-un loc nou: Ucraina. Ținta reală însă a fost Rusia.
Veti vedea Rusia doar se întâmplă să fie lumi doilea cel mai mare exportator de petrol, și nu numai că au fost un ghimpe în coasta lui Washington diplomatic, dar a deschis, de asemenea, o bursa de energie în 2008 , cu vânzări denominate în ruble și aur. Acest proiect a fost în lucrările din anul 2006. Ele au fost, de asemenea, de lucru cu China pentru a scoate dolarului în toată comerțului bilateral.
Rusia a fost, de asemenea, în procesul de organizare a unei Uniuni Economice Eurasiatice , care include planuri de a adopta unitatea monetară comună, și care este programată să aibă propria piață de energie independente.
Care au dus la criza din Ucraina a fost prezentat cu o alegere: fie adere la UE în temeiul unui acord de asociere sau aderare la Uniunea Eurasiatică. UE a insistat că aceasta a fost o una sau propunere. Ucraina nu poate adera ambele. Rusia, pe de altă parte, a afirmat că aderarea atât nu reprezenta o problemă. Președintele Ianukovici a decis să meargă cu Rusia.
În răspuns aparatul de securitate națională a SUA a făcut ceea ce face cel mai bine: au răsturnat Ianukovici și instalat un guvern marionetă. Pentru a vedea dovezile plin de implicare la Washington în ceas de lovitură de stat "Criza Ucraina ceea ce nu se spune"
Acest articol din The Guardian este, de asemenea, în valoare de lectură.
Desi aceasta toate păreau să meargă bine la început, SUA au pierdut rapid controlul asupra situației. Crimeea a avut loc un referendum și poporul a votat o majoritate covârșitoare de a se separa de la Ucraina și reunificarea cu Rusia. Tranziția a fost ordonată și pașnică. Nimeni nu a fost ucis, dar Occidentul încadrat imediat întregul eveniment ca un act de agresiune din Rusia, iar acest lucru a devenit du-te la mantra din acel moment.
Crimeea este important punct de vedere geostrategic, din cauza poziției sale în Marea Neagră, care permite proiecția de putere navală în Marea Mediterană. Acesta a fost, de asemenea teritoriul rus pentru cele mai multe din istoria recentă.
SUA a fost presiuni pentru includerea în NATO a Ucrainei de ani acum. O astfel de mișcare ar pune forțele americane chiar la granița Rusiei și ar fi putut rezulta potențial în Rusia pierde baza navală din Crimeea. Acesta este motivul pentru care Rusia a acceptat imediat rezultatele referendumului din Crimeea și-a consolidat rapid teritoriului.
Între timp, în estul Ucrainei, cele două regiuni au declarat independența față de Kiev și a avut loc referendumuri de-al lor. Rezultatele din care au favorizat o majoritate covârșitoare regulă de sine.
Kiev a răspuns la acest lucru cu ceea ce s-au referit la ca operațiunile anti-teroriste. În practică, aceasta a fost o campanie masivă și fără discernământ decojirea care a ucis mii de civili. Se pare că civilii uciderea nu s-au calificat drept agresiune în Occident. De fapt, FMI a avertizat în mod explicit guvernului provizoriu că lor pachet de împrumut de 17 miliarde de dolari ar putea fi în pericol în cazul în care nu au fost capabili să înăbușit răscoala din estul Ucrainei.
În timp ce războiul împotriva alegerilor Ucraina a fost furios de Est au avut loc și Petro Poroșenko a fost ales președinte. Se pare că Poroșenko, a fost expus de un cablu diplomatic scurs lansat de Wikileaks , în 2008, ca au lucrat ca o aluniță de Departamentul de Stat al SUA din 2006, sa referit la el ca "Ucraina noastra din interior" și o mare parte a cablului referire la informații că el a fost furnizarea. (Un cablu separat a arătat că SUA știa Poroșenko a fost corupt, chiar în acel moment.)
Avand o marionetă în loc însă nu sa dovedit a fi suficient pentru a da Washington mâna de sus în această criză. Ce Washington nu atunci când nu au nici o altă pârghie? Ei impune sancțiuni , ei demonizare și ei sabie huruie (sau trage un steag fals).
Aceasta nu este o strategie foarte bine atunci când se ocupă cu Rusia. De fapt, le-a întors împotriva deja. Sancțiunile au împins numai Rusia și China în cooperare mai strânsă și accelerat agenda de-dolarizarea Rusiei . Și în ciuda retoricii, acest lucru nu a dus la Rusia să fie izolat. SUA și NATO au pus o pană între ei și Rusia, dar nu între Rusia și restul lumii (privi în sus BRICS dacă există neclarități cu privire la acest lucru).
Această nouă axă anti-dolar merge mai adânc decât economie. Aceste țări înțeleg care e miza aici. Acesta este motivul pentru care, în urma crizei ucrainene China a propus un nou pact de securitate eurasiatic , care ar include Rusia și Iran.
Luați în considerare implicațiile aici ca administratia Obama începe bombardamentele din Siria, care are, de asemenea, un acord de apărare reciprocă cu Iranul.
Acest lucru nu este războiul rece 2.0. Acesta este al doilea război mondial 3.0. Masele nu pot fi dat seama încă, dar istoria se în acest fel va aminti.
Alianțele sunt deja solidificarea și și un război fierbinte este în curs de desfășurare pe mai multe fronturi. În cazul în care provocările și războaiele proxy continua, e doar o chestiune de timp înainte ca marii jucatori se confrunte direct între ele, și că este o rețetă pentru dezastru.
Are toate acest sunet nebun pentru tine? Ei bine, ai dreptate. Oamenii care conduc lumea, chiar acum sunt nebun, iar publicul este somn de mers pe jos într-o tragedie. Dacă doriți să modificați cursul pe care ne aflam, nu există decât un singur mod de a face acest lucru. Trebuie să ne trezim că publică. Chiar și cele mai puternice arme de război sunt neutralizate, dacă ajunge la mintea de omul din spatele trăgaci.
Cum ne trezim masele vă întreb? Nu așteptați ca altcineva să răspundă că pentru tine. Fii creativ. Actul ca viitorul tine copii și nepoții lui depind de el, pentru că ei fac.

Admin
Admin

Mesaje : 1922
Data de înscriere : 03/02/2013

Vezi profilul utilizatorului http://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum