SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Klaus Iohannis, un sas cu ceas

In jos

Klaus Iohannis, un sas cu ceas Empty Klaus Iohannis, un sas cu ceas

Mesaj  Admin la data de Mar Ian 06, 2015 8:43 am

http://prisacariu.ro/2014/11/27/klaus-iohannis-un-sas-cu-ceas/

Știți ceasul de masă al lui Klaus Iohannis din campania electorală? Da, ăla construit de străbunicul președintelui ales și care funcționează și acum, după o sută de ani (sau cel puțin așa susținea Iohannis în clipul electoral). Ei, ceasul ăla a început să ticăie. Dar nu ca pînă acum, nu e ticăitul săsesc de Sibiu, tihnit, care s-a auzit în ultima sută de ani. E un tic-tac accelerat, convulsiv, ca sunetul unei electrocardiograme de preinfarct. Și nu e preinfarctul victoriei lui Klaus Iohannis, este preinfarctul înfrîngerii noastre.


“Numai lucrul bine făcut dă rezultate trainice”, spune Iohannis în clipul electoral cu ceas. Deși este sas și cară după el legenda eficienției nemțești, Klaus Iohannis nu este, totuși, nici ubicuu, nici omnipotent, nici omniscient. Iar asta înseamnă că președintele ales va trebui să împartă, nemțește, sarcini unora și altora din aparatul său de lucru de la Cotroceni. Lucrul (general) bine făcut, deci, asumat de noul președinte, va fi rezultatul unor lucruri (particulare) care și ele trebuie bine făcute de consilierii și amploaiații Administrației Prezidențiale. Care consilieri și amploaiați trebuie să funcționeze ca un mecanism impecabil, astfel încît treaba la Cotroceni să meargă ceas, cum zicea Iohannis în același clip electoral.

Dar tocmai cel care, după toate informațiile, va întoarce ceasul în fiecare zi la Cotroceni este dereglat și are niște rotițe sărite. Dan Mihalache, prezumtivul șef al Administrației prezidențiale, este o cheiță de ceas sovietic strunjită de ceasornicarii Ion Iliescu și Adrian Năstase. Cît a stat la încheieturile celor doi comuniști (criptocomunistul de lemn Iliescu și neocomunistul caviar Năstase), cheița de ceas Mihalache a împrumutat pînă a învățat pe de rost ritmul pulsului subiectiv, arogant și colhoznic al celor care l-au întors în fiecare zi. Nici urmă, în isteriile mecanic disfuncționale ale lui Mihalache, de echilibrul nemțesc și neutru pe care Iohannis pretinde că se bazează. Cu Mihalache la Cotroceni, poate că Administrația Prezidențială va merge ceas, dar va fi un ceas care va arăta ora Moscovei, cu 60 de minute mai spre est. Asta cînd secundarul nu se va roti bezmetic cu viteza sunetului ascuțit cu care zbiară Mihalache sau nu se va opri, pur și simplu, cînd aceluiași Mihalache i se vor bloca rotițele în fața provocărilor unei altfel de Românii promise de Iohannis.

Domnule președinte ales Klaus Iohannis, la două zile după ce ați cîștigat prezidențialele v-am scris o scrisoare în care opinam că “pentru a arunca în aer peste 6,2 milioane de voturi, e suficient să nu faceți nimic și să prestați aceeași politică pe care o vedem din ’90 încoace” (sursa). Iar Dan Mihalache face aceeași politică pe care o vedem din ’90 încoace, aproape neîntrerupt: netransparentă, discreționară, antioccidentală, fără respect pentru instituții ca ANI și DNA, fără coloană vertebrală, oportunistă și isterică. Dacă îl veți numi pe Dan Mihalache șef al Administrației Prezidențiale, veți da un prim semnal că ceasul de la Cotroceni, de unde veți da ora României, s-a dereglat. Și nu pentru asta ați fost ales, ci tocmai ca să-l reglați.

Domnule președinte ales Klaus Iohannis, mai aveți încă timp să nu reușiți contraperformanța de a vă dezamăgi mare parte din alegători încă înainte de a vă prelua mandatul cîștigat pe 16 noiembrie. Uitați-vă bine la ceasul moștenit de la străbunicul dumneavoastră și întrebați-vă: străbunicul dumneavoastră, care era ceasornicar, ar fi folosit la vreun ceas limbile lui Mihalache? Sau le-ar fi aruncat în lada cu rebuturi, ca să nu riște, fie și din neatenție, să construiască un ceas care să arate ora greșită?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum