SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu

In jos

De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu Empty De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu

Mesaj  ana morosana la data de Dum Feb 22, 2015 3:51 am

http://www.criterii.ro/index.php/en/national/12398-de-ce-seamana-klaus-iohannis-cu-ion-iliescu
Domnul președinte Klaus Iohannis este un tip pragmatic, nu-l interesează chichițele.

Nu degeaba este neamț. Nemții nu sunt distrași de speculații, merg direct spre scopul propus.

Iată de ce domnul Iohannis nu a fost niciodată preocupat de ceea ce s-a întâmplat în vara anului 2012. Întrebat încă înainte de campania electorală ce crede despre lovitura de stat încercată de USL, domnul președinte a trecut peste cu multă ușurință.

La vremea respectivă, ni s-a părut ciudat că domnul Iohannis nu e scrupulos cu privire la acest subiect. Eram obișnuiți cu gândirea de tip american, care nu admite nici măcar o scamă pe reverul statului de drept.

Domnul Iohannis nu e preocupat de scame, nu degeaba e neamț. În consecință, după ce a devenit președinte nu a avut nicio problemă să promoveze în posturi cheie oameni care au participat cu trup și suflet la evenimentele din vara lui 2012.

Așa au ieșit din nou în față Dan Mihalache și Eduard Hellvig. Klaus Iohannis nu e deloc supărat pe ei. Nici pe Victor Ponta nu prea e supărat Klaus Iohannis.

Nemții nu se încurcă în supărări din astea, mărunte. Dacă ați observat, nici Angela Merkel nu e supărată prea tare pe Putin.

Pentru a înțelege toată lumea cum e cu deosebirea dintre chichițe și treaba nemțească, domnul președinte a decis să nu mai ducă axa de la București la Washington prin Londra, ci mai direct, prin Berlin.

Uneori, în criză de timp, axa nici nu va mai ajunge la Washington, se va opri mai aproape, la Berlin.

Când spunea că va face altfel de politică, domnul Iohannis la asta se referea, la politica nemțească, una care nu are obsesii americănești cu privire la amănuntele democrației.

Spre comparație, Victoria Neuland nici nu ar fi acceptat să stea la masă cu alde Mihalache sau Hellvig.

Să nu vă supărați pe mine, dar am impresia că domnul Iohannis seamănă întrucâtva cu Ion Iliescu, adică amândoi cred că cineva a încălcat nobilele idealuri, în primul caz Băsescu, îl cel de-al doilea, Ceaușescu. Oricum, Iohannis ca și Iliescu au facut parte din eșalonul doi.

Eșalonul doi al PCR și respectiv al USL.

Dacă nu s-ar fi temut de Departamentul de Stat și nu s-ar fi legat de Merkel, l-am fi avut la Cotroceni pe Crin Antonescu, eșalonul unu.

Oricum, Mihalache și Hellvig ar fi fost tot unde sunt acum.ana morosana

Mesaje : 76
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu Empty Poetul Aurel Sibiceanu către Klaus Iohannis: Hantzi, deşteptarea !

Mesaj  ana morosana la data de Dum Feb 22, 2015 3:54 am

De aceea este Aurel Sibiceanu poet, fiindcă stăpânește vorbele și spune în șapte rânduri mai mult decât într-un editorial. Iată ce a scris poetul despre numira lui Eduard Hellvig pentru funcția de director al SRI:

Văd că mai toţi s-au pornit să-l beatifice pe Hellvig ăsta.

Că este european, tânăr, vioi la minte, că e aşa şi pe dincolo. Mai nimeni nu se întreabă cam cu ce ochi îl privesc occidentalii pe acest ins care a susţinut atacarea Statului de Drept ? Crede Iohannis că partenerii noştri nu ţin cont de opinia preşedintelui Băsescu, privitoare la nominalizarea helvigului ? Opinie care, de fapt, este un sfat dat pe gratis. Hantzi, deşteptarea, gâscă-n pas, nu lumpen-gâsca !
http://www.criterii.ro/index.php/en/national/12396-poetul-aurel-sibiceanu-catre-klaus-iohannis-hantzi-desteptarea

ana morosana

Mesaje : 76
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu Empty Cine ești dumneata, dle HELLVIG? O poză cât o mie de cuvinte-Hellvig la SRI sau aceeași Mărie cu altă pălărie?!

Mesaj  ana morosana la data de Dum Feb 22, 2015 3:58 am

Hellvig la SRI sau aceeași Mărie cu altă pălărie?!
Pe contul de Facebook al Ondinei Gherguț apare această fotografie însoțită de un comentariu și de rugămintea ca materialul să fie distribuit pe Facebook pentru aflarea devărului.

Cine esti dumneata, dle HELLVIG? - Vă rog, distribuiți masiv ptr. ca să-l obligăm să răspundă.

Această fotografie este f importantă ptr că ne relevă anturajul noului șef SRI, Eduard Hellvig, iar anturajul din această fotografie NU-L ONOREAZĂ, nu ne oferă nici o garanție că va fi un șef corect la SRI. Dimpotrivă. De aceea, HELLVIG este OBLIGAT să ne explice care sunt relațiile cu personajele respective, inclusiv cu DAN VOICULESCU, pe listele căruia a fost ales parlamentar si europarlamentar..
De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu Mafiotii-lui-rares-bogdan-620x350
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut joi seara anunţul propunerii pentru şefia SRI: liberalul Eduard Hellvig. Care luni va primi votul de investitură al Parlamentului. Sau poate nu.

Cert este faptul că Hellvig poate să îi ia locul lui George Maior un demn reprezentant al Grupului PSD de la Cluj cu exponenţii de marcă Ioan Rus şi Vasile Dâncu. Fostul senator PSD şi absolvent de UBB, George Maior – fiul lui Liviu Maior istoric român, un fidel al curţii preşedintelui Iliescu şi ministru al învățământului între 1992-1996, senator PSD în legislatura 1996-2000 – este ginerele fostului preşedinte al Institutului Cultural Român, Augustin Buzura, finul fostului director al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş şi naşul premierului Ponta. Pedigree de informaţii!

Iar actualul nominalizat la şefia SRI, Eduard Hellvig, este tot absolvent de UBB şi tot un apropiat al Grupului de la Cluj. Cel galben, nu cel roşu. Deşi la Cluj culorile spectrului politic sunt întrepătrunse mai ceva cu tuşele unui pictor…

Concret, Hellvig, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului în Guvernul Ponta 1, este ginerele fostului şef al IPJ Sălaj şi al Miliţiei Sălaj, Viorel Dumitraş. Acesta din urmă a fost chiar şi şef la IPJ Bihor până în mai 2001, când ministrul de atunci de Interne, Ioan Rus, l-a destituit pentru că s-au făcut cercetări în ceea ce îl priveşte pe Adrian Tărău, fiul prefectului judeţului Bihor, şi sponsor al PDSR pe atunci. Aşa că nimic nou sub soarele informaţiilor. Pleacă fiul lui Maior, vine ginerele lui Dumitraş. Poate aşa se explică cum de Hellvig, în 1999, la doar 25 de ani (!) era deja consilier al Ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu. Acelaşi ministru care îi e şi naş de cununie. Revenind la socrul său, şeful Miliţiei sălăjene, Viorel Dumitraş, un împrumut al acestuia către ginere, împrumut de 145.000 euro, a atras atenţia ANI, care l-a acuzat de incompatibilitate şi imposibilitatea de a-şi justifica averea. Inspectorii de integritate afirmau că pe lângă funcţia ministerială, Hellvig a fost şi director la o firmă (Sintezis Birotica SRL), angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem. Hellvig s-a retras din Cabinetul Ponta I şi ulterior, în decembrie 2014, Hellvig a câştigat definitiv procesul cu ANI la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, care a respins raportul inspectorilor de integritate. Bineînţeles, nici un dibace sau păpuşar de inspector de integritate nu a răspuns pentru acuzaţiile care s-au dovedit a fi false.

Rămânând puţin la capitolul avere/declaraţii de avere, mai notăm că potrivit declaraţiei de avere din 21.12.2006, soţia deputatului PC la acea vreme Eduard Hellvig (ales pe listele PUR, apoi mutat la PNL via PC) a încasat 22.050 lei, de la SC Sprint Pharma SRL “PR & REL. GUV”. Despre ce e vorba habar nu avem, pentru că nu ne imaginăm cum o firmă de produse farmaceurice făcea PR şi relaţii guvernamentale!? Sau pentru Guvern?!
Iar acum, iată-l pe Hellvig la un pas de şefia SRI. Şi, la Cluj, alături de Mafalda Rareş Bogdan şi….Viorel Hrebenciuc, fostul deputat PSD, aflat în arest preventiv în Dosarul Jaful Codrilor/Mafia retrocedărilor şi posesorul unor conturi secrete la filiala elveţiană a HSBC, bancă acuzată că a ajutat numeroşi clienţi bogaţi să eludeze plata impozitelor în ţările de origine.

Cum era cu întrepătrunderea culorilor politice?! Şi ce iese din mixajul roşu cu galben?! Portocaliu parcă! Care acum e tot galben!

MIHAI PETEAN

Preluare din http://www.cotidianul.ro/

ana morosana

Mesaje : 76
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu Empty Re: De ce seamănă Klaus Iohannis cu Ion Iliescu

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum