SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Experta p...lii Alina Gorghiu este admiratoarea tarfei grasane si paradite zisa si Lady Ca Ca...

In jos

Experta p...lii Alina Gorghiu este admiratoarea tarfei grasane si paradite zisa si Lady Ca Ca... Empty Experta p...lii Alina Gorghiu este admiratoarea tarfei grasane si paradite zisa si Lady Ca Ca...

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 03, 2015 1:23 pm

sursa
@
[pe site
• ALINA GORGHIU - EXPERTA P...II
De o bună bucată de timp, Alina Gorghiu nu ne-a mai surprins cu nimic, în afară de schimbarea coafurii, de accentuarea coloraturii tenului, datorată poate excesului de fard, şi de smochinirea corporală, vizibilă chiar şi în fotografiile pe care şi le face singură şi le pune pe blogul dumneaei (vă recomand albumul ei personal în care se văd, în toată splendoarea, nişte punguţe fleoşcăite atârnând în respectul legii lui Newton).
Recent însă, Alina a recidivat, explicând pe blog, expertă în ale marinăriei, că urarea făcută lui Băsescu de ziua lui „vânt din pupa“ este pentru marinari o înjurătură. Postarea de pe blogul ei este plină de emoticonuri, în stilul specific elevelor de liceu, dar o reproducem aidoma, să nu fim acuzaţi că nu respectăm deontologia citării: „Mâine este ziua preşedintelui Băsescu. Cei de la PDL îi urează «vânt din pupa» ))) Pentru cei care merg cu barca asta este o înjurătură, vântul din pupa fiind cel mai rău pt navigatori )). Ştiu ei ceva ce noi nu ştim?“. E haios când proştii se dau inteligenţi, dar e şi mai cool să vezi o deputată din Tecuci, oraş cu ieşire la mare, cum se dă expertă în ale marinăriei.
Pentru a o ajuta pe viitor în înţelegerea termenilor marinăreşti, în caz că recidivează pe acest teren umed, recomandăm silfidei noastre liberale să citească pentru început o lucrare intitulată „Factorii ce influenţează manevra navei“, ce face parte din bibliografia cursului Manevra Navei, ce se învaţă la Catedra de Navigaţie şi Transport Maritim. Foarte pe scurt, numai pentru Alinutza, iată pasajul din curs cu privire la vântul din pupa.

Aerul şi tenisul întăreşte... viteza de înaintare.

„Rezistenţa aerului la înaintarea navei este direct proporţională cu viteza de deplasare a navei şi se compune din: a) rezistenţa opusă de opera moartă (emersă) a navei, b) rezistenţa opusă de suprastructurile navei, c) rezistenţa opusă de arborada şi greementul navei. Ca şi în cazul apei, rezistenţa aerului se compune din: a) rezistenţa de frecare, b) rezistenţa turbionară unde:
C a - coeficient adimensional (1,2 - 1,4 pentru nave);
P aer - densitatea aerului (1,206 kg/m3)
F - proiecţia pe planul transversal a părţii navei situate deasupra apei;
V - viteza navei;
V vânt - viteza vântului (m/s) - pozitivă pentru vânt din prova şi negativă pentru vânt din pupa, vântul din prova scade viteza navei, cel din pupa creşte viteza navei;
Expresia generală a rezistenţei totale la înaintarea navei este:
R = Rf + Rt + RV + Rap + Rval + Ra
unde:
R val - rezistenţa valurilor create de vânt“.
Aşadar „vântul din pupă creşte viteza navei“. Ce mai spune, însă, şi Manualul de navigaţie (am un prieten vaporean şi m-a servit când a auzit că e pentru Alinutza). „Cunoaşterea factorilor care influenţează calităţile nautice şi manevriere ale navei este esenţială în pregătirea marinărească. Comportarea navei faţă de vânt este calitatea navei de a se orienta faţă de direcţia vântului. Orientarea este condiţionată de: a) forma operei vii şi operei moarte a navei; b) forma şi dimensiunile suprastructurilor; c) viteza navei; d) starea mării; e) direcţia din care primeşte vântul etc. Navele care au tendinţa de a veni cu prova în vânt se numesc «nave ardente», iar navele care au tendinţa să vină cu pupa în vânt se numesc «nave moi».

Rezultatul presiunii totale a vântului asupra suprafeţei velice a navei poate lua valori importante, influenţând în mod hotărâtor manevra, guvernarea şi chiar siguranţa navei ca stabilitate. Asupra navei în mişcare acţionează «vântul aparent», care este rezultanta vântului navei şi a vântului real, şi care deplasează vântul aparent spre prova navei.
Ca urmare a acţiunii vântului, nava vine sub vânt şi se reduce viteza şi îi apare deriva. Abaterea provei navei sub vânt este anulată de acţiunea sistemului de guvernare şi al cârmei, dar nu se poate anula deriva şi, deci, nava se va deplasa paralel cu ea însăşi, în drumul adevărat, dar pe traiectul indicat de direcţia drumului deasupra fundului. În condiţiile mersului în derivă a navei rezultă că rezistenţa apei la înaintare nu se mai exercită simetric în ambele borduri, ci creşte în bordul derivei ca urmare a presiunii exercitate pe suprafaţa imersă a navei.

Poziţiile de echilibru ale navei faţă de vânt şi valuri sunt variabile, în raport cu tipul constructiv, cu viteza de marş, forţa vântului şi starea mării. Se numeşte «poziţie de echilibru» relativ la navă orice situaţie în care acţiunile derivatoare ale vântului, rezistenţei de carenă, elicilor şi cârmei se echilibrează în ansamblu, permiţând astfel navei să urmeze un drum drept în mers sau să rămână la un anumit cap stabil când este stopată.
În concluzie: Pe vânt dinaintea traversului şi din travers nava tinde să vină în vânt. Pe vânt tare şi viteză redusă cu vânt de travers se măreşte deriva şi din cauza valurilor creşte ruliul. Pe vânt din prova stabilitatea este bună, iar efectul valurilor este relativ redus. Cu vânt din pupa stabilitatea este bună, în plus elicea şi cârma sunt suficient afundate, obţinându-se efecte bune de guvernare şi viteză“.

Gorghiu a confundat urarea „vânt din pupa“ cu urarea „vânt din p..ă“, pe care o aude probabil des

Se pare că urarea „vânt din pupa“ a fost pentru prima oara adresată marinarilor care plecau pe ocean de la Cadiz, port spaniol la Atlantic, construit chiar de fenicieni, cuceritorii mărilor şi oceanelor. Cadiz este strâns legat de istoria lumii, descoperiri de continente, bătălii celebre pentru supremaţie în apele Atlanticului, Mediteranei şi a Mării Nordului.

De la Cadiz se strigă de pe mal marinarilor vestita urare „vânt bun din pupa“, vorbă rămasă până în zilele noastre. Pe atunci, unica forţă de propulsie a navelor era vântul. În acele vremuri „Vânt bun din pupa“ însemna să poţi traversa Atlanticul şi a putea ajunge mai repede înapoi pe la casele fiecăruia. „Vânt bun din pupa“ însemna să ştii să prinzi în vele acele vânturi care bat apele Atlanticului. Îţi trebuie o cunoaştere foarte bună a curenţilor şi a vânturilor din Atlantic. La plecare din Cadiz îţi trebuia un vânt prins în vele, iar la întoarcerea din Caraibe, alt vânt venit de prin nordul oceanului, trebuia să ştii să te foloseşti de el, şi care te aduce înspre ţărmurile Europei.
Acei oameni care se foloseau de vânt, stele, soare şi curent erau într-adevăr navigatori, căpitani adevăraţi, care obţin cu vânt din pupa „efecte bune de guvernare şi viteză“. Căinarea ipocrită şi lipsită de competenţă a deputatei liberale Alina Gorghiu mă duce la ideea că poate ar trebui, pe viitor, ca liberalii să facă cu Gorghiu un curs mai aprofundat de navigaţie, nu doar de cunilicţie, deoarece există de exemplu între termenii marinăreşti şi termenul „Prize de fund“ şi se sparie gândul ce ar putea crede Gorghiu că înseamnă asta...
(Prizele de fund sunt deschiderile practicate în opera vie a navei cu ajutorul valvulelor Kingston pentru inundarea anumitor compartimente n.n.).
sursa: http://roncea.net/index.php/component/k2/item/114-alina-gorghiu-experta-pii
comentarii avizate pe tema...
bre nea matrozule, da priza de fund?
foarte tare explicatiile de navigator harsit, da' cum ramane cu priza de fund...adica oare daca Alina are bucurie la vant din pu...a de ce n-ar fi experta si la priza de fund, ca valva are si ea, si daca o ia sus si inghite poate sa nu se inunde deloc, daca inteleg bine functionarea la chestiile alea Kinstone. iar daca se inunda nu risca decat sa se dea la fund nu-i asa, da daca calca bine apa si se tine de flautu cu gusa, cu boticu ei tare, poate nu se inneaca...scumpa de ea ca dragalasa mai e...

proasta pu...lii
curvistina asta uscata e mai plina plina de zoaie la gura decat la cur...cine naiba o tot impinge in fata la televiziuni ca spune numai tampenii? e proasta ca noaptea si urata cu spume...

curca pe valuri.-vezi catzavencu.
Alinutza draga , te-a bagat Roncea in ceatza. ce sa stii tu despre R=RT+RF+RAP++Rval+RA, ca la Tecuci nu curge decat Birladul si Corozeluun pirau, lat de 2 palme. Valul care te-a purtat pe cele mai in PNL or fi fost altfel de valuri, poate din cele ce duc pe undele lor de vrjesc marinarii. Acum ; daca presedintele a invatat toate formulele, din manualul de care ne vorbeste Roncea, nu-i de mirare ca are abilitatea de a devia toate valurile ce le produc in parlament ,opozantii. sunt legi care se pot aplica in toate manevrele ,ostile. Cat despre, p..a nu este verb., este substantiv. Pupa este a navei. Ai facut o asociatie gresita intre si Pupa, in navigatie asa cum gratios a explicat Roncea, are o semnificatie pozitiva. Ce-si poate dori mai mult un marinar, decat sa-i sufle*n panze.

• ALINA GORGHIU SE AFLĂ ÎN COMUNIUNE POLITICO-PASIONALĂ CU PUTEREA

Un tånăr cerb udemerist - Karoly Borbely - şi-a tras recent o căprioară neaoşă, de-a noastră, răpind-o din şeptelul liberal pe impetuoasa Alina Gorghiu. Pierderea la nivel naţional liberal este considerabilă avånd în vedere că şeptelul era şi-aşa foarte restråns şi tern avånd în frunte o Norika Nikolai - orice altceva decåt o ciută, pe potriva eventual a armăsarului gay Paul Păcuraru, fostul ministru penelist care-şi freca frenetic mădularul pe chat. Publicaţii axate pe monden au dat de ştire că Moldova noastră a fost prădată de un mic bozgor, zis şi Speedy al udemereului, care ar fi reuşit să o corupă sentimental pe deputata tecuceancă. Deficitar pe verticală, cu un cap mai mic decåt deputata noastră, sportivul Borbely se pare că a reuşit să compenseze deficitul la orizontală realizånd totodată o comentată uniune politico-pasională între Putere şi Opoziţie.

Micul tentacul maghiar intromisionat în arealul zis naţional românesc-liberal are unele atuuri, este cel mai rapid politician maghiar, reuşind să căpăcească fătuci cu duiumul, preponderent băştinaşe ale plaiurilor româneşti, dar este totodată şi singurul politician al Puterii pilot de curse, pentru el raliul reprezentând, după chiar spusele sale, visul copilăriei şi marea sa pasiune.
La bază fotbalist, născut la Hunedoara, preumblat prin Ungaria şi repatriat apoi în dulcea Românie, Borbely este o figură insolită a actualei guvernări, dar şi a precedentelor. De la fotbal şi maşinuţe, Borbely a fost propulsat via Winkler, pe poziţia de secretar de stat, preşedintele al Autorităţii Naţionale de Tineret, apoi, în 2007 a devenit ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, iar în prezent este secretar de stat numit de Emil Boc în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În toate poziţiile publice ocupate, tânăra speranţă a udemereului a fost însoţit de controverse legate de fetele adunate în jurul său, toate cu mult mai înalte şi dominatoare, iar în ce priveşte exercitarea atribuţiilor ministeriale, s-a ales numai cu punctaje negative. La ANT a fost acuzat că a decimat centrele de tineret active reuşind să închidă zece din cele treisprezece centre de tineret existente în ţară, cărora trebuia să le asigure finanţarea, iar în mandatul de la Ministerul Comunicaţiilor s-a ilustrat doar prin izbânda împotriva drapelului României, obliterat din logoul Poştei Române în judeţele Covasna-Harghita.

Speedy Borbely a pus pe butuci Ministerul Comunicaţiilor

În rest, recentul raport al Curţii de Conturi a dat de pământ cu Speedy de au ieşit scântei. „Abateri de 164 milioane de lei privind închirierea de licenţe pentru produse software, achiziţii discutabile de echipamente de radiocomunicaţii, clădiri supraevaluate sau plăţi nelegale cu deplasări externe şi telefonie mobilă“ - sunt doar câteva dintre neregulile constatate de Curtea de Conturi la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) sub şefia lui Karoly Borbely.
Mai mult, ca urmare a acţiunii de audit al situaţiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2008 la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi abaterilor de la legalitate şi regularitate, Curtea de Conturi a refuzat certificarea contului de execuţie bugetară pe anul 2008 al acestui minister.

Plăţi nelegale reprezentând deplasări externe, majorarea nereală a valorii unor active ale Ministerului, angajarea fără prevedere bugetară a unor cheltuieli, terenuri supraevaluate, pe scurt un dezastru şi o tocătură de bani româneşti. Banii românilor sunt buni de înhăţat, în schimb ministrului maghiar îi pute tricolorul. Tot cu bani româneşti Borbely a angajat prioritar informatizarea localităţilor din zone locuite de etnicii maghiari şi s-a mai ocupat de alte drăcii tipice grupurilor de interese maghiare, preocupate în fel şi chip, până la obsesie, de penetrarea şi defenestrarea ţinuturilor româneşti ce şi le-ar dori transformate în „ţinuturi secuieşti“. Obsesia penetrării a depăşit pentru Speedy Borbely conotaţia figurativă, micul fotbalist/şofer trecând ca un bolid peste trupurile prostovancelor aburite de figura sa calină. Până şi în redacţie la mine s-au găsit demoazele care l-au considerat „un frumuşel, păcat că-i pitic“. Partea feminină a redacţiei opinează că micul Borbely este, pe lângă Bogdan Olteanu - moartea pasiunii -, un fel de întruchipare a lui Spânu’ din poveste, un finuţ numai bun de pus în ramă. Comparaţia dintre cei doi bozgori este net în favoarea piticului cu libido extensiv.

Alina Gorghiu are obsesii maternale

Piticu’ ar fi din ce în ce mai des văzut agăţat de braţul Alinei Gorghiu, care însă i-ar putea servi o surpriză neplăcută. Moldoveanca noastră ţinteşte la măritiş, concept în totală opoziţie cu filozofia lui descalecă şi f..te, încalecă şi du-te, curent de gândire al cărui adept este şi rapidul udemerist. După cum se ştie, după logodna cu Mihai Voicu, unul dintre sforarii PNL, ce s-a dovedit foarte importantă pentru ascensiunea politică a junei liberale, căprioara tecuceancă s-a cuplat cu Olteanu, nepotul sângeroasei unguroaice bolşevică de origine evreaiscă Gizela Vass.
Olteanu a trăit o tumultuoasă poveste de dragoste alături de colega sa de partid, divorţat de consoartă, iar cunoscuţii făceau chiar pariuri că cei doi amanţi îşi vor uni destinele. Nu a fost să fie aşa. N-au ajuns în fata altarului, întrucât, conform unor apropiaţi ai lor, Alina ţine morţiş să se căsătorească, lucru de care fostul deputat nici nu vrea să audă, explică „Libertatea“, invocând surse din apropierea celor doi guguştiuci. Olteanu a divorţat, dar apoi s-a recombinat cu fosta soţie, astfel că tecuceanca noastră plecată în politică de jos, din Zăbrăuţiul sectorului 5 al Capitalei, a rămas oarecum în aer. Mihai Voicu, tot un pitic, negricios, dar la pungă gros, ar fi putut fi o variantă de refugiu, însă acesta şi-a găsit consolarea în braţele calde ale unei foste subordonate a lui Karoly Borbely.

Recent, într-un interviu, Alina mărturisea că i s-a scârbit de politică: „sincer că nu-mi mai doresc un nou mandat de parlamentar. Ştiţi de ce? Pur şi simplu pentru că mie mi-e jenă să mă întorc în sectorul meu, cinci, unde am fost aleasă şi să spun, ce? Că nu am putut să fac mai nimic?“ în schimb, afirmă ea, „îşi doreşte să fie mamă mai spre sfârşitul mandatului“.

Ceasul ticăie, Alina râvneşte la un nou inel de logodnă, apoi de cununie, are obsesii maternale şi vrea, firesc, să se înmulţească, să populeze planeta, fie şi cu o progenitură multietnică. Dacă avem în vedere dramatica scădere demografică a fiarei maghiare de pe teritoriul Românei, opţiunea patriotică a lui Borbely ar trebui să ducă la o firească şi pitorească comuniune politico-interetnică. Partea proastă e că Alina iubeşte deplasarea pe bicicletă, este un fel de ecologistă, după cum mărturisea chiar ea, în timp ce Speedy Borbely e mort după deplasarea motorizată, după duduitul motorului, după mirosul de benzină arsă, plus că îi place şi să descalece iute, are cu totul alt gen de obsesii. Dihotomie majoră între obsesiile celor doi, sinergie canci. Mă tem că până la încheierea mandatului nu cred că apucăm să o vedem pe Alina borţoasă. Politica îmbătrâneşte şi stafideşte, iar perspectiva Alinei pare a se alinia modelului consacrat în partid, al Noricăi Nicolai. Păcat...

Comentatori si mai avizati...

Alina - o boarfa
Olteanu este un mizerabil dar isi merita soarta. Alina a fost mana destinului ca l-a despartit de nevasta si copii.Toate leprele ca ea care despart familii si sparg case nu vor fi fericite, vor pati la fel si ele. Alina nu va avea casa ei cu unu normal niciodata
Scris de Vali

Alina inghite boasele ca pe chiftele

fata e o sugativa, Gorghiu inghite boasele ca pe chiftele, ii place sexul oral la nebunie, o baga pana in gat cand e in erectie, tot parlamentul stie ce face la toaleta, acolo practic e biroul ei
Scris de Voicu

Alina este o statuie a nefericirii

Olteanu este moartea pasiunii. o femeie devine lesbiana cu el si are nevoie de cel putin 3 amanti ca sa se simta femeie.
Alina si azi a ramas socata de experienta prin care a trecut. Normal ca e nefericita si distrusa si ard maruntaiele in ea dupa un stiulete, o mataranga, niste boase ceva. Dupa povestea de "amor" cu Olteanu cica a vomitat juma de an.
In plus cheliosu' este si cel mai penibil tembel creat de "nashul" Tariceanu. Functii prea mari pentru un om atit de mic. Nu s-a facuT remarcat prin nimic altceva decit aroganta de prost gust. Acum e "vice guvernator" (?)- desi e fara pic de pregatire - dar pe bani multi.
fundul sau jegos va lasa o pata de nesters fotoliul Bancii Nationale. Cum e posibil ca dupa 20 de ani de la revolutie asemenea mizerii sa mai pluteasca ? Cum se simte Isarescu in consiliu cu astfel de patachina - il intreaba despre ce? Ce-i da oare de lucru? il pune macar sa aduca cafelele pentru membrii Consiliului? Olteanu ar fi in stare sa-si sufle mucii in cafea, de nesimtit ce este

Alinutza roade putza

anterior relatiei cu M. Voicu avea o relatie cu presedintele TNL sector 5, pe care a intrerupt-o cand s-a profilat la orizont o varianta mai serioasa de avans in cariera.
daca in prima etapa, pe sector, a ajuns doar consilier la primaria lui Vanghelie, la level doi, cu Voicu, Alina a tras cartea buna.
Mihai Voicu, fost sef al secretariatului general al guvernului, apoi ministrul-delegat pentru relatia cu Parlamentul si presedinte al comisiei de Cod electoral, desenatorul PNL al hartilor pentru colegiile uninominale a avut un rol cheie in cariera sa.
candidatura ei într-un colegiu din sectorul 5 nu putea fi posibila fara sprijinul lui Voicu.

In continuare Alinutza, cu un perfect simt politic, a sarit din putza in putza, renuntand oportun la \"expirati\" si lansandu-se viguros spre putza castigatoare dovedind un perfect simt de orientare.
Pe de alta parte cum ar fi izbandit ea altfel, venita din Tecuci, in jungla Bucurestiului, unde la fiecare colt de strada din sectorul 5 pandea o primejdie?
A apucat si ea strans ce a gasit, ca era mai mare sau mai mica, stiulete sau morcovel, nu a contat, important a fost sa o ridice...

• ALINA GORGHIU - NOUA STEA DIN CONSTELAŢIA OLTEANULUI

Un nou star răsare pe orbita politichiei dåmboviţene, multifuncţionala, supersonica Alina Gorghiu, venită de departe în politica mare, tocmai din Tecuci. Alina e prezentă orişiunde, vorbeşte despre orice, este intromisionată în toate domeniile posibile - de la politica externă pe relaţia Est, la sport, la cercetare, de la învăţămånt la crosuri pentru burtoşi, talonată aproape întotdeauna de Bogdan Olteanu, vechi partener de pe vremea cånd micuţei tecucence abia îi înmuguriseră tuleiele politice.
Dacă PNL-ul ar fi un avion, probabil că Alina ar putea fi paraşuta PNL-ului, dar cum PNL-ul nu are aripi şi nu zboară, ci mai degrabă se scufundă, asemănarea Alinei cu o paraşută este caducă.

Atributul de supersonică acordat Alinei Gorghiu în schimb nu este deloc caduc deoarece ea a declarat în noiembrie 2008 că în 26 de zile de campanie a avut 2.500 de întålniri electorale, adică o medie de 100 de alegători rezolvaţi pe zi, sumă pe care o altă Alina, (Alina Plugaru) din alt domeniu apropiat politicii, nu ar avea şanse să o atingă nici dacă ar folosi toate cuceririle tehnicii moderne.
Aşadar, Alina cea supersonică ar putea fi noua stea a PNL, dacă avem în vedere prezenţa sporită a acesteia în spaţiul politico-mediatic - desigur, la Trusturile angajate responsabil în politică mai ales alături de PSD.

Filiera Hrebenciuc-Bogdan Olteanu este încă activă şi produce rezultate în lansarea şi ascensiunea noilor talente ale mediului politic feminin, chiar dacă handicapul provincialismului atârnă greu. În compensaţie, Alina are parte de aprecierea şi suportul entuziast al fostului copil de mingi al tenismenului Hrebenciuc, Bogdan Olteanu, care a negat cu hotărâre că între el şi micuţa tecuceancă ar fi şi altceva decât atracţia (şi subordonarea) firească pe linie de partid.

Alina Gorghiu şi politica externă a României

Lansarea la debutul acestui an pe traseele înalte ale politicii a Alinei s-a produs la începutul campaniei electorale pentru prezidenţiale alături de prezidenţiabilul Crin Antonescu. Alina Gorghiu s-a introdus la vârf în „teme tari“ ale PNL, respectiv în ecuaţia discursului electoral al PNL axat pe „tematica Moldovei“.
În timp ce Crin se producea acuzându-l cu pletele vâlvoi şi cu clăbuci la guriţă pe Traian Băsescu că „a promovat politici iresponsabile“ pe relaţia cu Moldova, moldoveanca Alina şi Olteanu (oltean doar după nume că pe fond este evreu-ungur, crescut din răsadul kominternistei Gisella Vass) au organizat o întrunire la Parlament, unde s-au făcut că „analizează responsabil“ situaţia Moldovei, invitând organizaţii ale studenţilor basarabeni din România, aflaţi la studii la Bucureşti.

Responsabila tecuceancă a uitat însă, la dezbaterea intitulată pompos „Soluţii europene pentru o democraţie reală în Republica Moldova“, să povestească studenţilor basarabeni partea cea mai trendy a istoriei „implicării responsabile“ a liberalilor în „tematica Moldovei“. Interfaţa legăturii cu Moldova, PNL şi-a creat-o cu un cunoscut agent de influenţă al Rusiei, ca şi Vladimir Voronin, respectiv cu Serafim Urechean, fost primar al Chişinăului, numit de un alt performant „caghebist de omenie“, Piotr Lucinschi. Formaţiunea lui Urechean, AMN, a fost coordonată personal, în campania electorală din 2004, de Gleb Pavlovski, şeful campaniei electorale din Rusia a lui Vladimir Putin.
Agentura rusească de la Chişinău, drapată în ţoale evropeneşti a fost propulsată chiar de Tăriceanu în forurile europene liberale. Urechean, politicianul care deplângea în ziarul rus „Noviie Izvestia“, în 2005, scăderea implicării ruse în Moldova, a fost introdus pe uşa din faţă a internaţionalei liberale personal de Călin Popescu Tăriceanu, în luna aprilie a anului 2007, la Zagreb, în Croaţia.

Relaţia PNL-Moscova pe filiera Chişinău

Rusia a căpătat astfel, indirect, încă un vot la nivel european prin Urechean, „europeanul liberal“, acelaşi care, anterior, în septembrie 2006, semnase un acord de colaborare intimă cu Edinaia Rossia, (Rusia Unită) imediat după semnarea unui acord identic cu Partidul Naţional Liberal din România.
Desigur, Urechean a negat că AMN a semnat un acord cu „Edinaia Rossia“ (formaţiunea lui Putin aflată la guvernare la Moscova), dar evident Urechean minţea. Până la urmă l-a dat de gol pe Urechean chiar Constantin Kosaciov, preşedintele comisiei prezidiului pentru relaţii economice al Edinaia Rossia, care a ieşit public şi a afirmat, ca să fie lucrurile clar înţelese, că „relaţiile moldo-ruse necesită o atenţie sporită şi un control politic cât mai ferm“.

Desigur, domnişoara Alina din Tecuci, mai fragedă în politică, nu poate fi făcută responsabilă pentru năzdrăvăniile unor bătrâni colonei de teapa lui Meleşcanu, însă poate fi chestionată asupra inocenţei sale în afaceri - unde ingenua moldoveancă s-a lansat cu puterea tinereţii izbândind alături de oameni grei, mai ales datorită gradelor grele de pe epoleţi.

„Băieţii deştepţi“ şi „fetele deştepte“ din energie

Firma în care a ******* în viaţa economică la vârf domnişoara Alina Gorghiu Ştefania - MEC Media SRL - a primit din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti un premiu pentru „cea mai bună microintreprindere din domeniul producere, transport şi distribuţie a energiei electrice“. În firmă, înainte de apariţia fulgurantă a energeticei Alina, se rulau sume de ordinul sutelor de milioane maximum - pe 2004 profitul a fost de 106.320.000 de lei vechi şi rulajul de 940.483.000 de lei vechi. După apariţia Alinei, firma a primit licenţă de la ANRE, şi-a schimbat numele în Green Energy, iar cifra de afaceri a săltat brusc la un ordin superior, de 159.925.100.000 de lei vechi şi cu un profit de 28.171.910.000 de lei vechi. Zecile de miliarde profit ieşeau din distribuţia şi comercializarea energiei, treaba principală a „băieţilor deştepţi“ şi, iată, a „fetelor deştepte“.

Societatea MEC Media transferată din sectorul publicitar în domeniul distribuţiei de energie sub numele de Green Energy este administrată de o firmă care se ocupă cu agricultură verde, respectiv cu porumbul. Medieval Grup - administrator al SC Green Energy SRL - are ca obiect principal de activitate „cultivarea cerealelor, porumbului şi a altor plante“, însă nu acesta pare a fi principalul său atu, ci administratorul care se numeşte Lucian Bădescu, fiul generalului SRI Dumitru Bădescu, fost şef al Diviziunii Contrainformaţiilor Economice SRI în perioada Măgureanu, pensionat în final în 2006.
Numele generalului Bădescu a apărut în multe ecuaţii complicate ale perioadei Măgureanu, scandaluri de răsunet, deşi omul era un veritabil profesionist, ţinând în mână tot ce mişca pe sectorul economic al României. Informaţiile nu i-au prins rău dacă avem în vedere că familia sa a prosperat în domeniul fragil al economiei de piaţă - trecând prin plante verzi, porumb şi alte cereale şi ajungând apoi direct la energie verde.

Lucian Bădescu a afirmat pentru presă că nu are nicio legătură specială cu liberala Alina Gorghiu - „o prietenă a asociaţilor“ şi a susţinut că întâmplător MEC Media s-a schimbat în Green Energy tocmai când firma a semnat un contract cu o societate producătoare de turbine eoliene. Tot întâmplător, MEC a luat licenţă de la ANRE exact după ce a intrat Alinuţa în firmă.

Coincidenţă, numele tău este Alina!

De asemenea, tot o simplă coincidenţă este şi trecerea de la porumb şi publicitate la energie, respectiv de la sume modeste la sume gigantice ale profitului - „tata nu mi-a dat nicio mână de ajutor“, a afirmat fiul, negând orice amestec al tatălui în Green Energy sau în alte firme. Dacă fiul generalului a fost lăsat de izbelişte de tată, nu acelaşi lucru se poate spune în cazul Alinei. Desigur, tot întâmplător probabil, pe timpul liberalilor, tatăl Alinuţei a ajuns director al Electrica SA, ca energia verde să mişte cât mai coerent lucrurile, pe un traseu eolian cât mai bănos, aproape supersonic.

Nu ştim dacă contribuţia în firmă a Alinei a fost una determinată de competenţa sa fenomenală în ale energiei verzi sau una strict ilustrativă ori dacă ea se afla acolo doar pe post de breloc al colegului ei Bogdan Olteanu, cu care împărţea aceeaşi cameră, respectiv camera Cabinetului Parlamentar al lui Bogdan Olteanu din strada Nicolae Bălcescu nr. 21, unde era înscrisă firma sa „Gorghiu & Asociaţii - Servicii de consultanţă SRL“ cu sediul social.

Ştim însă că, la vremea fondării firmei cu Bogdan Olteanu, Alina era membră în Consiliul de Administraţie al RAAPPS - am aflat chiar de pe site-ul dumneaei - iar sediul firmei sale şi al partenerului Bogdan Olteanu se afla într-un spaţiu RAAPPS, deşi RAAPPS nu şi-a dat acordul pentru ca în sediul oferit pentru activităţile de circumscripţie electorală al lui Bogdan Olteanu să funcţioneze şi firma domnişoarei din CA, Alina Gorghiu, cea pe care o vedem acum pretutindeni dând lecţii moraliste în dreapta şi în stânga (mai puţin sau deloc în stânga - nu ne amintim ca don’şoara Gorghiu să hăulească pe holurile Parlamentului pe tema dosarului Năstase, par examplu).

alti comentatori avizati...

Politica e o curva. Alina nu e Smile)

Alina asta n-ar fi nici prima nici ultima duduie care penetreaza creta ajungand dupa oleac de agitatie in pat, politiciene la Capitala.
Numai ca se face o estimare gresita a calitatilor acestei Aline, invocandu-se (doar) relatia cu Bogdan Olteanu. In realitate un rol important in ascenisunea ei l-a avut si Mihai Voicu “logodnicul” oficial.
anterior relatiei cu M. Voicu avea o relatie cu presedintele TNL sector 5, pe care a intrerupt-o pronto cand s-a profilat la orizont varianta mai serioasa de avans in cariera.
daca in prima etapa, pe sector, a ajuns doar consilier la primaria lui Vanghelie, la level doi, cu Voicu, Alina a tras cartea buna.
Mihai Voicu, fost sef al secretariatului general al guvernului, apoi ministrul-delegat pentru relatia cu Parlamentul si presedinte al comisiei de Cod electoral, desenatorul PNL al hartilor pentru colegiile uninominale a avut un rol cheie in cariera sa.
candidatura ei într-un colegiu din sectorul 5 nu putea fi posibila fara sprijinul lui Voicu.
Ipocrita de mica tanara avocat spunea presei la vremea aceea:
“Colegiile din Bucuresti vor fi creionate si delimitate prin hotarâre de guvern, pentru ca a expirat mandatul comisiei de Cod electoral si atunci, Slava Domnului, nu ma poate acuza nimeni ca Mihai Voicu a desenat special pentru mine un colegiu”.

Sa faci tu plici Alinutza ca nu a desenat nimic pentru tine Mihai Voicu si ca Guvernul - liberal - a respectat intr-u totul legea si alegatorii. Sa ne amintim “erorile” votului uninominal, renumararea optima pentru Tariceanu, urcatul unora mai sus in procente puse cu mana etc?
Alinutza, cu un perfect simt politic, sarind din putza in putza, renuntand oportun la “expirati” si lansandu-se viguros spre putza castigatoare a dovedit un perfect simt de orientare.
Pe de alta parte cum ar fi izbandit ea altfel, venita din Tecuci, in jungla Bucurestiului, unde la fiecare colt de strada din sectorul 5 pandea o primejdie?
A apucat si ea strans ce a gasit, ca era mai mare sau mai mica nu a contat, important a fost sa o ridice
Urmuz

Logodnic my ass

Mihai Voicu are un metru saizeci si cinci, este un piticot. Alina, "logodnica" are pe tocuri, cu care doarme cred, deoarece ea este "office" si in somn, cam un metru optzeci. E lunga aproape cat Bogdan Olteanu. Si e in bussines cu Olteanu de la varsta de 25 de ani. Daca Bogdan nu i-a tras-o pana acum ori e homo ori Alinutza e o sfanta, ceea ce Moldova nu a mai produs in ultimul mileniu (nemaivorbind de Tecuci, orasul cu trei discoteci si cu mii de fete si femei singure si moarte dupa un varf de pla macar)

Olteanu, chel da, fara avere - discutabil

Ceva atracativ trebuie sa iexiste la chelu' plin de tupeu. Ma indoiesc ca ii lipseste banu' ca la cum pare de infipta Alina asta din Tecuci (apropo, foarte buna pe langa Norica, cel putin) un chle fara malai n-are sanse decat daca are parte de-un porumb ce poduce si altceva decat malai de mamaliga. Cum ar fi verzisori.
Fata are fata, sa recunoastem si pe langa alte centuriste din politica io zic ca se merita investitia - chiar daca Tecuciu natal are sigur boarfe cacalau, cu mult mai ieftine (oricum alta industrie n-au tecucenii astia).
La asa parasuta e musai ca suspantele sa fie rezistente, iar Olteanu asta as pune pariu ca este doar o etapa din viata lu' Alinutza.
Fata tinteste sus si parca o vad consiliera lu Tataia Iliescu, in locu' lu Corina Cretu

NEPOTUL VASS

Pare ca i-a fost suficient saltul in gol pe care l-a executat prin divort care l-a lasat chel , in afara de par , si de avere. Asa ca nepotul Vass a devenit un ovreias mai prevazator si s-a dotat cu parasuta pentru a-si spori sansele de redresare financiara.
Se intelege ca micuta Alinuta pare solutia perfecta care imbina de minune utilul cu placutul.

GayFest în Ferma dobitoacelor PeNaLe

Grohăitoarea Norica Nicolai ne anunţa veselă că Ferma dobitoacelor PeNaLe va trimite în Parlamentul European "marfă bună" de Galaţi. Boul hermafrodit repetent Crinuţ Antonescu a aprobat iniţiativa grohăitoarei de Crăciun, Norica Nicolai şi mai ales după ce a vizionat filmuleţul porno de pe Internet în care armăsarul gay Păcuraru Paul îşi freca mădularul în ciuda lesbienelor de tip Alina Gorghiu. Deci va-ţi prins, doctrina dobitoacelor PeNaLe e să-şi frece mădularul, nu menta.Dirijorul corului dobitoacelor
PeNaLe, boul hermafrodit repetent Crin Antonescu, a dat tonul fals supuselor lui dobitoace PeNaLe pentru a interpreta melodia "Hărmălaia din ferma noastră". Printre mugituri criniste, lătrături orbaniste, grohăituri noriciste, su.ghiţuri măgăreşti haşotiste şi cotcodăceli ghişeşti se lăfăie prostia acestor dobitoace PeNaLe.

*** Mai multe articole din categoria Intelmedia: www.roncea.net/index.php/intelmedia
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum