SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Elena Udrea, gestul mafiot şi votul care o trimite în arest

In jos

Elena Udrea, gestul mafiot şi votul care o trimite în arest Empty Elena Udrea, gestul mafiot şi votul care o trimite în arest

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 10, 2015 3:45 am

UPDATE, marti, ora 00,22 - Cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaților, cu 202 voturi “pentru” și 65 de voturi “împotrivă”. În sală au fost prezenți 306 deputați. Votul a fost secret cu bile.

UPDATE - Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea în dosarul “Microsoft”, cu voturi 243 de voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei Deputaților.

Deputații au aprobat cererea DNA privind arestarea Elenei Udrea în dosarul “Gala Bute”

Cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în dosarul “Gala Bute” a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaților, cu 219 voturi “pentru” și 102 voturi “împotrivă”. În sală au fost prezenți 328 deputați. Votul a fost secret cu bile.

Cererea DNA de încuviințare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul “Gala Bute” pe numele Elenei Udrea a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 341 de deputați. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei de deputatul Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.

Elena Udrea a făcut un gest pe care unii îl pot considera mafiot.Elena Udrea s-a intors spre camere, ba chiar le-a cautat special cu privirea pentru a face un gest atipic la finalul discursului său. Inainte de a se aseza in sala Elena Udrea si-a atins cu aratatorul nara dreapta. Acesta ar putea fi interpretat fie ca o amenintare, ca un gest de avertisment mafiot ca urmeaza sa vorbesca si sa sa faca noi dezvaluiri.

Referitor la acest gest, elena Udrea a postat următorul comentariu pe pagina de Facebook: Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică.
În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că “totul e în regulă”.
UPDATE Elena Udrea, gestul mafiot şi votul care o trimite în arest politica interna Cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, aprobată de deputați (oficial)

Cererea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea în dosarul “Gala Bute” a fost aprobată, luni, de Camera Deputaților. 285 de deputați au votat “pentru” aprobarea cererii, 49 au fost “împotrivă”. În sală au fost prezenți 343 de parlamentari, potrivit secretarului Camerei Deputaților Niculae Mircovici.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat săptămâna trecută cererea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea. 20 de deputați au votat pentru aprobarea cererii, unul împotrivă, un deputat s-a abținut și un vot a fost anulat.

DNA a cerut începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 — 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

Deputații au început votul pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

Camera Deputaților a început votul privind cererile DNA în cazul deputatului Elena Udrea referitoare la arestare și urmărire penală în dosarele Gala Bute și Microsoft.

Udrea, colegilor deputați: Vă cer să nu fiți părtași la un abuz care este încercarea de arestare a mea

“Știu că există o presiune publică asupra dumneavoastră, știu că există presiuni și de altă natură și chiar calcule politice. Ceea ce vă cer eu astăzi nu este clemență, nu este să blocați justiția, din contră, vă cer să lăsați justiția să funcționeze și în cazul Elenei Udrea. Vă cer ca Elena Udrea, dacă este acuzată de ceva, să fie anchetată, ceea ce vă cer în schimb este să nu fiți părtași la un abuz care este încercarea de arestare a mea. Vă cer să fiți puternici și să votați conform conștiinței pe care o aveți, dând Parlamentului rolul și importanța pe care această instituție ar trebui să o aibă într-un sistem democratic în care fiecare putere își exercită atribuțiile în mod legal și nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri din stat un abuz”, a declarat Elena Udrea în plenul Camerei Deputaților. Citiți declarațiile AICI.


Elena Udrea denunță decredibilizarea și slăbirea Parlamentului în fața unor “instituții de forță”

“Luni a avut loc o ședință a Comisiei parlamentare de control a SRI din care nu am aflat nimic. Mai mult, cei care trebuiau controlați, la finalul ședinței, au fost lăudați, lucru care a relevat raportul de forțe care există între reprezentanții acestei instituții și cei care ar trebui să le cenzureze activitatea. În același timp, un parlamentar al României, de data aceasta Elena Udrea, este pus la ‘stâlpul infamiei’, cu 3 cereri de începere a urmării penale, 3 cereri de arestare preventivă, dintre care una de reținere și arestare preventivă. Aștept aici execuția.”, a declarat Elena Udrea de la tribuna Camerei Deputaților.

Deputații au început dezbaterea pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

În sală sunt prezenți 362 deputați, dar și Elena Udrea.

Ședința Camerei Deputaților are șase puncte pe ordinea de zi, care se referă la cererile DNA în cazul Elenei Udrea.

Primul punct se referă la începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare în dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este reținerea și arestarea preventivă în dosarul Microsoft și al șaselea schimbarea controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft.

Cele șase solicitări vor fi votate distinct, iar votul va fi secret cu bile.

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/elena-udrea-gestul-mafiot-si-votul-care-o-trimite-in-arest-259259.html/
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Elena Udrea, gestul mafiot şi votul care o trimite în arest Empty O zi plină

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 10, 2015 3:47 am

http://www.ziuaveche.ro/opinie/o-zi-plina-259279.html/
Fără îndoială, dacă ar fi să facem un top al activităţilor politice cele mai urmărite sau a zilelor cele mai încărcate de tensiune, după 89 încoace, cred că ziua de luni 09.02.2015 ar intra pe podium. Trei evenimente au marcat această zi.

O zi plină

1. Domnul general Coldea, şeful interimar al SRI, a fost invitat la o şuetă la comisie al cărei nume nu are nici o legătură cu ceea ce fac de fapt aceşti membri, e vorba de „Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI”. Ce exercitare, ce control? Eu i-aş spune firma de avocaţi a SRI în cadrul Parlamentului. Hai să vedem cine face parte din comisie: Valerian Pop, Verestoi Attila, Popa Octavian Marius, Atanasiu Teodor, Codîrlă Liviu, Ghiţă Sebasian Aurelian, Preda Cezar Florin şi Savu Daniel. Despre Ghiţă se ştie că este securist, sereist, inutil să mai comentăm. Despre activităţile mai mult decât penale ale lui Verestoy se ştie, nu are rost să mai amintim. Despre şeful comisiei, domnul Pop Valerian să amintim numai modul în care a reacţionat când CCR a declarat neconstituţională legea cartelelor Pre-pay , când a spus ca prin Irak, ar umbla arabi cu milioane de cartele cumpărate din Romania. Ciudat, dar despre cei care umblă cu armament cumpărat din Romania nu ştie nimic? Dar despre declaraţia sa de avere ştie pe unde se află, că la Parlament nu apare. Dar nu e singurul, încă 5 membri ai comisiei sunt deficitari la acest capitol. De ce oare?
Nu fac acum dosar de parlamentar, are cine să facă şi o face bine, mie mi s-a părut absolut umilitor pentru mine, ca cetăţean, să vină preşedintele acestei comisii, după 5 ore de „discuţii aprinse”, să spună că in urma discuţiilor avute cu reclamatul, acesta nu a adus nici o dovadă că doamna Udrea a avut dreptate. În ce ţară trăim? Domnii din comisie aşteptau ca domnul Coldea, cel care le păstoreşte dosarele, să vină să aducă dovezi că învinuirile Elenei Udrea se susţin? Asta este activitatea lor, de asta sunt puşi în această comisie? Să mă lase cu vrăjeala că cei care au făcut cercetarea internă nu sunt subordonaţi lui Coldea, ci şefului SRI. Dar Coldea ce este acum, dacă nu şeful SRI? Oricum nu mă aşteptam la altă concluzie, dar măcar să fi făcut declaraţii mai inteligente. Că ceea ce ne-au prezentat este de tot râsul.

Domnul preşedinte Iohannis s-a adresat pentru prima oară Parlamentului întrunit. Am urmărit discursul domniei sale şi am constatat două lucruri: în primul rând că citeşte mai repede decât gândeşte şi în al doilea rând că cel care i-a pregătit discursul şi-a făcut bine treaba. Trebuie să admit că discursul a fost fără cusur, felicitări celui care l-a conceput. Uite aşa mai descoperim o calitate domnului Preşedinte, este preşedintele discursului bine făcut. Acum mai rămâne să vedem şi ce va face să fie îndreptate toate neregulile constatate. Eu i-aş sugera să înceapă cu verificarea şi actualizarea listelor de alegători dacă tot îl interesează alegerile şi asta până nu intrăm în perioada când nu se mai poate face nimic. Apoi, dacă se poate, să ceară modificarea legii electorale înainte de a cere schimbarea legii partidelor. Eu aş sugera să se limiteze puţin posibilitatea de a candida a parlamentarilor, la două mandate, că uite sunt unii care au 25 de ani de când sunt parlamentari şi mă tem că nu o să mai aibă ce tăia, că am rămas fără păduri şi cât va fi parlamentar nu se va lua nimeni de el, mai ales că uite, noul PNL deja a bătut palma cu partidul din care provin tăietorii de lemne. Apoi eu aş schimba puţin capii justiţiei, începând cu doamna Kovesi cu atât mai mult cu cât există mari suspiciuni vizavi de rolul jucat de domnia sa în jocurile politice. Nu pot crede că justiţia română nu are un alt procuror cinstit în varianta în care şi domnia sa este. Dar pentru a rupe pisica aşa cum cerea domnia sa, ar trebui ca prima acţiune de curăţire să înceapă cu justiţia şi abia apoi să cerem justiţiei să facă curăţenie în ţară. Nu poţi face curăţenie cu oameni asupra cărora planează cea mai mică umbră de îndoială. A mai amintit domnul preşedinte ceva despre referendumuri şi spunea că nu o să organizeze referendum pentru orice bagatelă. Dar înfiinţarea unui comandament NATO şi aducerea de trupe şi tehnică străină pe teritoriul ţării este tot o bagatelă? Românii au dreptul legitim la consultare pe acest subiect, pentru că este vorba de securitatea ţării şi viaţa generaţiilor următoare.
A urmat linşarea lui Udrea. Doamna Udrea a fost finalmente sacrificată, dar nu pe altarul luptei anticorupţie cum se susţine, ci pe altarul luptei împotriva celor care pun în pericol siguranţa şefului SRI şi a procurorului şef al DNA, a şefilor de partide, a clasei politice în general. Nu îi iau apărarea, nu a fost şi nu este febleţea mea, dar a pus o întrebare –retorică, e adevărat- vizavi de momentul aglomerării atâtor cereri de arestare şi motivaţia lor. Este corectă întrebarea „de ce”, răspunsul l-a dat singură şi se ştia. Dar dacă tot a întrebat de ce, atunci să răspundă şi domnia sa DE CE nu a spus nimic până acum despre toată mafia din clasa politică, justiţie şi servicii secrete? De ce cât a fost la putere nu s-a autodenunţat şi de ce nu s-a plâns de amestecul SRI în viaţa politică şi alegeri? Pentru că i-a convenit, fiind beneficiara acestor ilegalităţi. Acum când s-a schimbat beneficiarul, joacă rolul lui Zorro. Cam târziu şi acesta este motivul pentru care –chiar dacă are dreptate- nu o va apăra sau plânge nimeni. Iancu Jianu a fost mai întâi haiduc şi abia apoi s-a făcut zapciu. Ea a fost mai întâi zapciu şi acum vrea să fie haiduc. Nu va găsi susţinători, pentru că nu e nici unul prost să renunţe la ciolan. Toţi vor prefera să fie în cel mai rău caz prinşi şi apoi să scape turnând pe altcineva, dar nu să se ridice împotriva celor cu cătuşe în buzunar. La fel de adevărat este că dacă ar fi fost lăsată în libertate şi putea să spună la tv sau să scrie pe facebook ce voia, nimeni din cei cu care a lucrat, colaborat sau s-a războit, nu ar fi fost în siguranţă. Şi la fel de adevărat este că având libertatea de a spune ce voia, cui voia, ar fi avut o poziţie avantajoasă în „negocierea” situaţiei sau conflictului său cu Coldea.
Acum, fiind închisă, fără nici un pericol, nici măcar de a fi auzită, nu mai poate pune condiţii, trebuie să accepte ce i se oferă. Din acest moment s-a încheiat activitatea „revoluţionară” a Elenei Udrea. A pierdut până şi puterea de a vorbi, ameninţa sau şantaja, acolo unde este nu o mai ascultă decât pereţii. Sunt convins că va cădea la pace, nu e genul de om care să moară pentru un principiu.

Aşa a trecut cea mai tumultuoasă zi a ultimilor ani. Ne întoarcem la bătaia de joc zilnică.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum