SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Admirabil om, Elena Udrea

In jos

Admirabil om, Elena Udrea Empty Admirabil om, Elena Udrea

Mesaj  ce e val ca valul trece la data de Lun Feb 23, 2015 11:58 am

http://www.criterii.ro/index.php/en/national/12432-admirabil-om-elena-udrea

Nu doar aspectele judiciare și cele politice sunt demne de reținut în cazul Udrea, ci și partea care ține de personalitate. Mai ales asta.

Citând din însuși Goethe, “din toate câte avem, personalitatea este binele suprem”.

Adevărul este că toate trec, nimic nu luăm cu noi după moarte, așa încât sunt de prețuit la această doamnă curajul cu care își susține cauza, fermitatea opiniilor și ținuta demnă cu are înfruntă pericolele care o așteaptă.

Clasa noastră politică a fost compromisă nu doar de hoți, ci și de lași. Nu știu dacă Elena Udrea este o hoață, dar de lașitate nu o poate acuza nimeni.

Nu-i înțeleg pe cei care o batjocoresc, fiindcă Elena Udrea poate fi condamnată, dacă a greșit, chiar la ani grei de pușcărie, dar nu merită batjocorită. Mulți dintre cei care simt nevoia să o scuipe s-ar da cu capul de pereți și ar face crize de isterie dacă ar fi în situația ei.

Pentru mine, omul Elena Udrea e un miracol și riscând să îi supăr pe mulți, nu voi conteni să susțin acest adevăr.

Cât privește tezele pe care le susține, ele sunt imposibil de dovedit pe loc. Doar viitorul va arăta dacă SRI a urmărit selectiv și a dat drumul la probe discreționar și dacă DNA a instrumentat dosare la comandă politică.

Ne vom putea face o impresie asupra acestor lucruri peste un an sau doi, când vom vedea cum evoluează lăudata curățare a clasei politice. Sau poate, cine știe, cineva din sistem va face dezvăluiri în cazul în care este ceva de dezvăluit.

Scriu cu prudență aceste rânduri, viața m-a învățat că e de dorit, ca ziarist,să nu prea ai articole – schelet în portofoliu, că peste o vreme opiniile de azi ar fi bine să reziste.

Sunt convins că atunci când scriu că o admir pe Elena Udrea pentru curajul și demnitatea ei, articolul nu va deveni un astfel de schelet.

Îi las pe alții să creadă că dacă un om a ajuns subiect de dosar de corupție sau poartă cătușe înseamnă neapărat că nu mai e om.

Poate fi chiar un om admirabil.

P.S. Nu e politically correct în România de azi să scrii frumos despre Elena Udrea ? E o naivitate, e compromițător, e ieșit din comun ? Dacă așa stau lucrurile, atunci mă bucur și mai mult că am putut scrie și publica rândurile de mai sus.
ce e val ca valul trece
ce e val ca valul trece

Mesaje : 67
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum