SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol.

In jos

Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol. Empty Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol.

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Mar Dec 16, 2014 6:34 am

http://otelmusetel.blogspot.ro/2014/12/functionarul-de-stat-raed-arafat-i.html

20 ianuarie 2014. Un avion pilotat de Adrian Iovan, care transporta organe pentru un transplant, se prăbușește în Apuseni. Iovan și studenta la medicină Aura Ion își pierd viețile. Copilotul și alți patru medici supraviețuiesc, dar sînt răniți, unii grav.

Presa descoperă, destul de repede, un lanț enorm de erori umane și de sistem care au îngreunat salvarea lui Adrian Iovan și a Aurei Ion. Pînă acum, nimeni nua răspuns pentru cele două morți.

29 ianuarie 2014. La nouă zile de la accident, scandalul public este uriaș: nimeni nu-și explică de ce salvatorii au ajuns după prea multe ore la locul accidentului, toată lumea e șocată că, în seara în care Adrian Iovan și Aura Ion mureau înghețați, Ponta era într-un restaurant și glumea cu mai mulți lideri PSD la o întîlnire informală cu presa.


După nouă zile de la accident, așadar, Ponta demarează operațiunea de cosmetizare a imaginii sale făcute terci. În aceeași zi, premierul ia două decizii: mai întîi, îl eliberează pe Raed Arafat din funcția de secretar de stat din Ministerul Sănătății și, apoi, îl numește pe același Arafat în funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne.

Tot pe 29 ianuarie, premierul Ponta explica rostul numirii lui Arafat la Interne: “Departamentul (pentru situații de urgență, care urma să fie înființat, conform altei declarații a lui Ponta – nota mea) va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie” (sursa).

4 februarie 2014. Într-adevăr, la cinci zile după numirea lui Arafat ca secretar de stat la Interne, apare și Departamentul pentru situații de urgență. Apare prin OUG (ordonanță de urgență). E vorba chiar de OUG 1 pe 2014, așadar prima OUG din acest an.

Alineatul 1 al articolului 1 al acestei OUG spune cu claritate cu ce se ocupă Departamentul pentru situații de urgență: “In cadrul Ministerului Afacerilor Interne se infiinteaza Departamentul pentru situatii de urgenta, denumit in continuare Departamentul, structura operationala fara personalitate juridica, cu atributii de coordonare, cu caracter permanent, la nivel national, a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, asigurarea si coordonarea resurselor umane, materiale, financiare si de alta natura necesare restabilirii starii de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta in cadrul unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor, denumite in continuare UPU/CPU, pana la internarea in spital“.

Cînd vine vorba de prăbușirea elicopterului deasupra lacului Siutghiol, atribuțiile Departamentului pentru situații de urgență se referă la “primul ajutor calificat și asistență medicală de urgență in cadrul unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor, denumite in continuare UPU/CPU, pana la internarea in spital”.

Mai mult, conform site-ului Ministerului de Interne, Departamentul pentru situații de urgență este condus de Raed Arafat și are în subordine și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) (sursa). Iar ISU, din declarațiile de martori, a ajuns foarte tîrziu la locul tragediei și cu echipamente precare (bărci cu motoare defecte).

11 martie 2014. Dar Ponta nu i-a dat lui Raed Arafat numai șefia Departamentului pentru situații de urgență, ci a mai înființat o structură pentru același Arafat. E vorba de Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST), înființată prin Hotărîrea de Guvern nr. 144 din 6 martie a.c. (publicată în Monitorul oficial pe 11 martie). Conform acestei HG 144, “Comisia interministeriala pentru suport tehnic, denumita in continuare CIMST, se organizeaza si functioneaza ca organism interministerial, în scopul coordonării activităților privind organizarea, funcționarea și finanțarea Sistemului național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat, precum și a serviciilor profesioniste pentru situații de urgență” (articolul 1, alineatul 1).

De altfel, conform Internelor (sursa), Departamentul pentru situații de urgență “asigură secretariatul tehnic pentru CIMST”.

24 martie 2014. Prin Decizia 129 a premierului Ponta, “domnul Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, se numeste in functia de presedinte al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic“.

Deci: în două luni și patru zile de la accidentul aviatic din Apuseni, Ponta a înființat un nou Departament pentru situații de urgență (DSU) în Ministerul de Interne și o Comisie interministerială pentru suport tehnic (CIMST). Atît DSU, cît și CIMST, sînt conduse de Raed Arafat, prin decizie a premierului Ponta. Și atît DSU, cît și CIMST au ca atribuții acordarea “primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență”, inclusiv cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), coordonat de Arafat, secretar de stat la Interne.

Aseară, însă, pe lacul Siutghiol, la cîțiva metri de o stradă asfaltată pe care se putea ajunge pînă în buza lacului cu ambulanțe, mașini de pompieri etc., Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), INSTITUȚII CONDUSE DIRECT DE CĂTRE RAED ARAFAT, nu au funcționat decît cînd a fost prea tîrziu.

Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol.
michaiel_gabriel
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Sus In jos

Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol. Empty Elicopter SMURD prabusit in lac - Agentia de Salvare pe Mare: Daca eram anuntati, ajungeam in 10 minute

Mesaj  michaiel_gabriel la data de Mar Dec 16, 2014 6:56 am

http://www.ziare.com/stiri/morti/elicopter-smurd-prabusit-in-lac-agentia-de-salvare-pe-mare-daca-eram-anuntati-ajungeam-in-10-minute-1338849
Reprezentantii Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) spun ca daca ar fi fost anuntati despre prabusirea elicopterului SMURD ar fi putut ajunge la locul tragediei in cel mult zece minute, pentru ca aveau o salupa pe lacul Siutghiol, in apropierea locului tragediei.

Iulian Cretu, director in cadrul ARSVOM, a declarat, marti, ca a aflat despre accidentul aviatic de la televizor si ca imediat la locul tragediei a fost trimisa salupa institutiei, care se afla pe lac.

Elicopter SMURD prabusit in lacul Siutghiol: Toti cei patru membri ai echipajului au murit

"Nu ne-a chemat nimeni acolo. Nu am fost alarmati. In momentul in care m-am autosesizat, am trimis in zona echipajul cu salupa Jupiter de pe lacul Siutghiol si cu trei scafandri. (...) Am vazut intai pe televiziuni si m-am autosesizat. Am anuntat directorii, salupa si scafandrii, pe care i-am trimis acolo.

Am intervenit benevol. Nu am mai asteptat sa fim solicitati. Sunt situatii de forta majora in care noi nu asteptam sa fim solicitati, trimitem oameni. De la ora 16:50 si pana dimineata la 04:30, cand s-a recuperat ultimul trup, salupa a stat in zona", a spus Iulian Cretu.

El a precizat ca ARSVOM nu a fost anuntata prin 112 despre producerea accidentului, alerta fiind data numai la interventiile pe mare, dar daca s-ar fi intamplat acest lucru salupa putea ajunge in cel mult zece minute la locul prabusirii elicopterului SMURD.

"Suntem arondati la serviciul de urgenta 112, dar pe parte maritima, prin Centrul Maritim de Coordonare. Daca 112 ne-ar fi anuntat pe noi, in 5, maxim 10 minute, eram in zona. Dar noi nu am fost anuntati. Nimeni nu si-a imaginat ca noi, fiind agentie de salvare pe mare, avem o salupa si pe lac. (...) De unde se afla salupa, puteam ajunge in maximum 10 minute in zona", a mai spus Iulian Cretu, precizind ca imediat dupa ce a aflat despre accident a sunat la Capitania Mamaia, dar nu i-a raspuns nimeni.

Elicopter SMURD prabusit in Siutghiol: Salvatori veniti cu barca cu motor stricat - au vaslit

12 ore de cautari si toti cei aflati la bord au murit

La bordul elicopterului SMURD prabusit luni dupa-amiaza in lacul Siutghiol se aflau medicul Laura Vizireanu, in varsta de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, de 47 de ani, si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 de ani.

Toate cele patru persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii elicopterului, iar operatiunile de cautare si salvare au durat peste 12 ore.

Medicul Laura Vizireanu a fost prima persoana recuperata de pompieri din apa. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzand manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta si internata in stare critica la sectia de terapie intensiva, unde a murit cateva ore mai tarziu.

Elicopter SMURD prabusit in Siutghiol: Parchetul Militar a deschis dosar penal

A doua persoana gasita a fost copilotul elicopterului, care a fost adus cu salupa la mal in jurul orei 21.30, la aproximativ cinci ore de la prabusirea elicopterului. Medicii i-au facut masaj cardiac si apoi l-au transportat la spital, unde au continuat manevrele de resuscitare timp de peste o ora, cadrele medicale facand tot posibilul sa-l resusciteze, incalzind corpul si incercand repornirea inimii, insa fara rezultat.

A treia persoana, pilotul elicopterului, a fost adusa la mal la miezul noptii, si in cazul acesteia fiind facute manevre de resuscitare timp de cateva zeci de minute, tot fara rezultat.

La aproximativ 12 ore de la prabusirea elicopterului SMURD, scafandrii au reusit sa gaseasca si trupul celei de-a patra persoane care se afa in aparatul de zbor - asistenta medicala Gabriela Harton.
michaiel_gabriel
michaiel_gabriel

Mesaje : 53
Data de înscriere : 07/06/2013

Sus In jos

Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol. Empty Raed Arafat a devenit cel mai eficient si scump contabil de cadavre. Cum poti ajunge peste noapte mai nociv decat Radu Mazare si Nicusor Constantinescu

Mesaj  DOLFI , caporalul FUHRER la data de Mar Dec 16, 2014 8:55 am

Cosmarul unui stat roman, care nu reuseste sa-si salveze cetatenii, se repeta la nici un an distanta de tragedia din Muntii Apuseni, dupa un tipar copiat la indigo. Sub balcoanele vilelor din Mamaia si la nici 500 de metri de vila lui Radu Mazare, a carui sufragerie adaposteste o salupa de viteza, 4 salvatori de la SMURD au inghetat literalmente de frig si s-au inecat intr-un final asteptand interventia colegilor. La ambele tragedii la carma SMURD s-a aflat nimeni altul decat Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul ba al Sanatatii, ba al Administratiei si Internelor, care a reusit performanta unica sa devina cel mai eficient si cel mai scump contabil de cadavre din istoria salvarilor de vieti din Romania.

Povestea elicopterului nou-nout prabusit in lacul Siutghiol incepe in 2012 cand Consiliul Judetean Constanta sub semnatura presedintelui sau bolnav, Nicusor Constantinescu, decide sa-l cumpere in cadrul unui proiect european cu 4,2 milioane de euro. Melanjul toxic dintre mediul politic si cel de afaceri il aduce in “afacere” si pe controversatul Dorin Ivascu, acest Voiculescu Dan al aviatiei civile romanesti, care primeste in 2013 de la Nicusor Constantinescu un contract de operare si intretinere a elicopterului de 800.000 de Euro. Povestea a fost mai apasat documentata de jurnalistul Ovidiu Vanghele (http://www.investigatiimedia.ro/consiliul-judetean-constanta-a-irosit-cinci-milioane-de-euro-pentru-cumpararea-si-operarea-unui-elicopter-medical-care-nu-a-fost-folosit-la-nicio-interventie-de-urgenta-desi-a-facut-aproape-600-de-zb/).

Dupa ce intr-un final cuplul toxic Mazare-Nicusor ajunge, in cele din urma, in ghearele Justitiei, elicopterul nou-nout si ultramodern ajunge in noiembrie 2014 in ograda lui Raed Arafat, parintele SMURD, si, sculmea ironiei, se prabuseste la primul zbor sub comanda “imparatului salvarii de vieti”, cel care are toata presa din motive diferite la picioarele sale. Ani de teroare raspandita in sistemul national de urgenta, umilirea doctorilor din sistemul de ambulante si contracte de achizitii publice pentru SMURD extrem de controversate, fie enorm de scumpe fie extreme de ineficiente, s-au intors intr-o singura seara impotriva lui Raed Arafat. Pentru prima data l-am vazut pe acesta, in aceasta dimineata, neputincios, aratandu-si extrem de urat limitele si ratoindu-se la jurnalistii, care pana mai ieri ii sorbeau fiecare cuvintel la fiecare inaugurare pompoasa de noi echipamente ultrasofisticate pentru SMURD. Pentru Raed Arafat dar si pentru alte iconite guvernamentale, intervenita autoritatilor statului in accidentul de la Siutghiol a fost una foarte buna. Daca la o interventie foarte buna au murit patru oameni, cum arata o interventie buna, proasta si foarte proasta?

Toti vorbesc de problemele sistemului 112 pastorit de Raed Arafat insa eficienta acestuia este amputata si botita atat de achizitiile extrem de scumpe si ineficiente pastorite de Arafat cat si de sistemul sau de conducere bazat pe teroare pura atat in relatia cu cei din SMURD dar si cu cei din sistemul public si privat de sanatate si alte institutii care ar putea ajuta la salvarea de vieti pe teritoriul Romaniei.

Am fost unul dintre putinii jurnalisti, care a scris de contractele putrede de achizitii publice pastorite de Raed Arafat si care mi-am permis sa scrijelesc la statuia de praf interstelar pe care altii nu s-au obosit sa i-o tot slefuiasca ani de zile. Mi-am atras oprobiul unora si putine aprecieri dar nu gloria o urmaresc cand scriu despre vreun astfel de personagiu ci sunt manat de uluire, frustrare si revolta. Un alt jurnalist care se lupta de ceva vreme cu sistemul putred de achizitii al lui Raed Arafat este Liviu Alexa din Cluj Napoca care saptamana aceasta isi asteapta o sentinta intr-un proces cu scumpul contabil de cadavre (http://www.ziardecluj.ro/raed-arafat-si-dan-vasile-gorgan-baietii-destepti-din-sistemul-de-urgenta). Pe mine Raed Arafat n-a avut tupeul sa ma dea in judecat cand scriam de achizitiile publice facute pe ochi frumosi si pe sume enorm de mari insa imi aduc aminte ca a sunat-o pe secretara ziarului unde lucram atunci si a facut-o albie de porci la telefon. Asa de la zeu la lucru.

Un alt personaj cu care se lupta in instantele de judecata cu acelasi Raed Arafat este nimeni altul decat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei National pentru Protectia Pacientilor www.protectiapacientilor.ro care, la randul lui, a avut curajul sa-i conteste acestuia “meritele” extrem de scumpe si golaniile in achizitiile publice. Atat Liviu Alexa dar si Vasile Barbu m-au contactat sa le fiu martor sau intervenient in procesele cu Raed Arafat, lucru pe care am sa-l fac asa cum m-am dus intervenient in procesul jurnalistei Ondine Gherghut.

Sa ne intelegem: tot ce cumpara Raed Arafat pentru SMURD-o face din banii nostri ai tuturor si teoretic pentru folosul nostru al tuturor. El nu are decat o simpla fundatie culmea cu acelasi nume, Fundatia SMURD www.fundatiapentrusmurd.ro , o asociatie de drept privat si un prieten cu o fabrica de ambulante, Dan Vasile Gorgan, care detine prin firma Deltamed SRL Cluj doua-trei linii de asamblare in jurul orasului Cluj-Napoca unde inainte fusesera niste crescatorii de porci.

Deja Nicusor Constantinescu ne-a anuntat ieri ca DNA ancheteaza modul cum a cumparat elicopterul prabusit dar si contractul dubios de operare si mentenanta atribuit printr-o negociere accelerata privilegiatului om de afaceri Dorin Ivascu.

Nu aveam prea mari sperante de la cuplul toxic Mazare-Nicusor in privinta salvarii de vieti oriune pe teritoriul acestei tari. Cu sperante mari m-a ademenit insa Raed Arafat cel care acum va trebui sa raspunda intr-un final in fata DNA pentru toate achizitiile de echipamente scumpe si ineficiente facute ani de zile cu acordul sau la SMURD dar si in beneficiul sau.

In subordinea cui credeti dumneavoastra ca se afla pompierii care au ajuns tarziu la locul accidentului si dupa ce a orbecait din nou dupa locatia exacta a acestuia? A lui Raed Arafat. Cine credeti ca a supervizat achizitia barcii aleia al carei motor n-a pornit de au trebuit sa dea la vasle? Acelais Raed Arafat. Si intr-un final in subordinea cui se aflau cei patru angajati ai SMURD al caror elicopter nou-nout si cu toate reviziile la zi, ca asa ne asigura acelasi Raed Arafat, s-a prabusit in lacul inghetat? E timpul sa incepem sa ne luam iluziile inapoi si sa incepem sa demolam statui care ne-au asigurat un confort caldut si certitudini false.
DOLFI , caporalul FUHRER
DOLFI , caporalul FUHRER

Mesaje : 76
Data de înscriere : 10/07/2013

Sus In jos

Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol. Empty Re: Funcționarul de stat Raed Arafat i-a omorît pe pilotul, copilotul, medicul și asistenta medicală din elicopterul SMURD care s-a scufundat în lacul Siutghiol.

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum