SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Shlomo Sand: Eu nu sunt Charlie

In jos

Shlomo Sand: Eu nu sunt Charlie Empty Shlomo Sand: Eu nu sunt Charlie

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Mier Ian 14, 2015 12:09 am

http://ldh-toulon.net/Shlomo-Sand-je-ne-suis-pas-Charlie.html

Celebrul istoric israelian contextualizează evenimentele dramatice care au avut loc recent la Paris.

" Este un semn de orbire , scrie el, că nu înțelege că această situație de conflict se va agrava dacă nu folosim un întreg, atei și credincioși, să depună eforturi pentru perspectivele reale trăi împreună fără ură pe de altă parte. "[ 1 ]


NU SUNT CHARLIE

Nimic nu poate justifica crima, să omor în masă singur angajat cu sânge rece. Acest lucru sa întâmplat la Paris, la începutul lunii ianuarie este o crimă absolut de neiertat. Pentru a spune acest lucru nu este original: milioane de oameni gândesc și simt și pe bună dreptate. Cu toate acestea, în lumina acestei tragedii teribile, unul dintre primele întrebări care au venit în minte este aceasta: dezgustul simțit la asasinarea trebuie să-l ducă la identificarea cu acțiunea victimelor ? Nu am Charlie pentru că victimele erau întruchiparea supremă a libertății de exprimare, după cum se menționează de către Președintele Republicii? Sunt Charlie , nu numai pentru că eu sunt un laic ateu, dar și din cauza antipatie baze mele fundamentale opresive ale celor trei religii monoteiste majore de Vest? Unele desene animate publicate în Charlie Hebdo , pe care l-am văzut mult mai devreme, mi-a apărut a fost de prost gust; doar o minoritate dintre ei ma facut sa rad. Dar asta nu e problema! În majoritatea desene animate despre Islam publicate de săptămânalul, în ultimul deceniu, am observat o ură de manipulare pentru a seduce mai mulți cititori, evident, nu sunt musulmani. Reproducerea de Charlie desene animate publicate în ziarul danez părea abominabil. Deja în 2006, am văzut ca o provocare pur, Muhammad purtând un turban desen flancat de o grenadă. Nu a fost atât de mult o caricatură împotriva islamiștilor o asimilare stupid de islam cu teroare; este ca și cum am identificat iudaismului cu bani!

Se susține că Charlie este ataca fără discriminare tuturor religiilor, dar asta este o minciună. Adevărat, el a făcut mișto de creștini, și, uneori, evreii; Cu toate acestea, nici ziarul danez sau Charlie va fi permis, iar are placerea de a publica un desen animat care prezintă profet Moise cu o yarmulke și franjuri rituale, sub forma de un rogue aer rechin împrumut, situat la colț de stradă. Este bine, de fapt, că în civilizația numită astăzi, "iudeo-creștine", nu mai este posibil să se elibereze public ura anti-evreiești, cum a fost cazul în care nu foarte îndepărtat. Eu sunt pentru libertatea de exprimare, fiind în același timp spre deosebire de incitarea rasiste. Recunosc găzdui mă, de bună voie, la interzicerea Dieudonné exprima prea public "critic" și "glumele" lui împotriva evreilor. Sunt, însă, a obiectat în mod oficial să-l depreciat fizic, iar în cazul în care, din întâmplare, eu știu ce idiot ei abuzat, aș fi foarte șocat ... dar nu aș merge în sus să dețină un semn cu inscripția "Eu sunt Dieudonné".

În 1886, a fost publicată în Paris , Franța evreiesc Edouard Drumont, și în 2014, în ziua de atacurile de trei criminali idioți, a fost publicat sub titlul: transmiterii ., "musulman Franța" de Michel Houellebecq La Franța evreiască a fost o adevărată "bestseller" de la sfârșitul secolului al 19-lea; chiar înainte de eliberarea sa în librării Prezentarea a fost deja un bestseller! Aceste două cărți, fiecare la vremea lui, a primit larg primire jurnalistică și cald. Ce diferență face ei? Houellebecq știe că în secolul 21-lea, este interzis să se agită o amenințare evreiesc, dar este bine acceptat să vândă cărți subliniind amenințarea musulmană. Alain Soral, mai puțin inteligent, nu a înțeles acest lucru, si din aceasta cauza, este marginalizat în mass-media ... și mult mai mult! Houellebecq, în schimb, a fost invitat, cu onoruri, la 20 știri ora pe postul de televiziune de serviciu public, în ajunul de eliberare a cărții sale, care ajută răspândirea ură și teamă, precum și scrierile perverse Soral.

Un vânt bolnav, îl vânt flota rasism periculos pe Europa: există o diferență fundamentală între a ataca o religie sau o credință dominantă în societate, și care să încerce sau incita împotriva religiei de o minoritate dominat. În cazul în care, la fel ca în civilizația iudeo-musulman: în Arabia Saudită, Golful Unite au totalizat astăzi proteste și avertismente împotriva religia dominantă care oprimă muncitorii de mii, și milioane de femei, ne-ar trebui o datorie de a sprijini protestatarii persecutați. Acum, după cum știm, liderii occidentali, departe de a fi încurajatoare "Voltaireans și Rousseau" din Orientul Mijlociu, susțin cu tărie regimuri opresive religioase mai.

În schimb, în Franța sau Danemarca, Germania și Spania, unde există milioane de muncitori musulmani, cea mai mare parte atribuite cele mai dificile sarcini din partea de jos a scării sociale, trebuie să exercite cea mai mare atenție înainte de a critica Islamul, și nu-l ridiculizeze aproximativ. Astăzi, mai ales după masacrul teribil, simpatia mea merge la musulmanii care trăiesc în ghetouri adiacente zonelor metropolitane, care sunt susceptibile de a deveni a doua victimă a crimelor din Charlie Hebdo și supermarket cușer Hyper. Am continua să ia la modelul de referință "Charlie" original: marele Charlie Chaplin, care nu a făcut mișto de cei săraci și needucați.

În plus, și având în vedere că orice text într-un context, cum nu pune la îndoială faptul că pentru mai mult de un an, atât de mulți soldați francezi sunt în Africa de "lupta împotriva jihadiștilor", apoi deși nicio dezbatere publică serioasă a avut loc în Franța în utilitarul în cazul în care prejudiciul a acestor intervenții militare? Polițistul colonial ieri, aducând o responsabilitate incontestabil în moștenirea haotic frontierelor și a regimurilor, este acum "amintit" restabilirea "dreapta" cu forța de poliție neo-colonial. Cu polițistul american responsabil pentru distrugerea enorm în Irak fără a avea vreodată și-a exprimat cea mai mică regret, el a participat la bombardarea bazele "daesch". Allied cu "iluminați", precum și a altor susținători puternici lideri Saudi de "libertate de exprimare", în Orientul Mijlociu, se păstrează limitele de partajare ilogic sa impus, există un secol, în conformitate cu interesele sale imperialiști. El este chemat să bombardeze celor care amenință puțurile de petrol prețioase pe care le consumă produsul, fără să realizeze că, în acest sens el invită riscul de teroare în oraș.

Dar, practic, este posibil ca el a înțeles! Luminat Occidentul nu poate fi atât de naiv și este victimă inocentă în care îi place să apară! Desigur, va trebui să fie asasin crud și pervers de a ucide cu sânge rece de oameni nevinovați și neînarmați, dar fii ipocrit sau prost să ignore datele în care are loc tragedia.

De asemenea, este de a arăta orbire nu să înțeleagă că această situație de conflict se va agrava dacă nu folosim un întreg, atei și credincioși, să depună eforturi pentru o perspectivă reală de a trăi împreună, fără ură altul.

Shlomo Sand
(ebraică Tradus de Michel Bilis)

Notițe
[ 1 ] Referință: http: ... http://blogdejocelyne.canalblog.com .
MIHAI BELTECHI
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 136
Data de înscriere : 22/08/2014

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum