SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Elena Udrea atacă DNA pentru felul cum îşi face treaba

In jos

Elena Udrea atacă DNA pentru felul cum îşi face treaba Empty Elena Udrea atacă DNA pentru felul cum îşi face treaba

Mesaj  MIHAI BELTECHI la data de Lun Ian 26, 2015 9:35 am

http://gerula.wblog.ro/2015/01/26/elena-udrea-ataca-dna-pentru-felul-cum-isi-face-treaba/
Elena Udrea nu are somn. Pe la 2 dimineaţa, astăzi, a scris o postare pe contul ei de Facebook, în care atacă procurorii DNA pentru felul în care instrumentează mai multe dosare în care îi apare numele. Comentariile noastre cu roşu.

„Nu comentez măsura luată de instanţă în dosarul Microsoft (… deşi exact aceasta face…), la cererea DNA, de a-i elibera pe Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, după trei luni de arest preventiv, deşi este grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzaţii la adresa cuiva, chiar nedovedite. (De unde ştie Elena Udrea că sunt nedovedite?)

Mă surprind însă câteva lucruri în acest moment: tăcerea presei care urla din toţi rărunchii în fiecare zi despre gravitatea faptelor din dosar şi, împotriva lui Dorin Cocoş, având astfel pretext să mă atace pe mine. (Deci se simte în pericol, acum a început să aibă grijă şi ce scrie presa.)

Acum, deşi declaraţia lui Gabriel Sandu răscoleşte tot sistemul şi acuză nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc. este linişte, pe nimeni nu interesează să discute. (Indirect, implicit, ia apărarea celor care-i sunt adversari politici, din fostul PDL, dar care, când vine vorba despre anchetele procurorilor DNA, se regăsesc, cum se observă, de aceeaşi parte a baricadei.)

A nu se înţelege că eu îi consider vinovaţi de ceva. Dar pe mine m-au tocat zi de zi fără să am vreo implicare, în timp ce în cazul celor acuzaţi de martori este o tăcere ciudată. (Aceasta este o noutate: Elena Udrea a fost tocată zi de zi de procurori – o afirmă chiar ea.)

Apoi, dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupţie din România, care cuprindea presupuse spăgi între 60 şi 100 milioane de euro, din fapte de pe parcursul a 14 ani, trei guverne, toate partidele politice, 9 miniştri implicaţi, zeci de oameni de afaceri şi funcţionari ai statului român, au rămas doar doi vinovaţi, arestaţi preventiv chiar, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan! (Ambii, vechi tovarăşi ai Elenei Udrea.)

În rest, toată lumea este bine, liberă să îşi petreacă vacanţele la soare ori să facă ce pofteşte, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu etc. Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi ca să plece şi el acasă? Tragic comic ar fi să scrie fiecare împotriva celuilalt, să pună justiţia în dificultate. (Nu se spune „tragic comic”, ci „tragicomic”.)

Cred că ar fi interesant şi să vedem toată declaraţia dată de Gabi Sandu. Înţeleg că a formulat acuzaţii, care nu au apărut, la adresa reprezentanţilor unor instituţii, care, dacă ar fi într-adevăr pomenite, s-ar cutremura profund ţară şi s-ar duce pe apa sâmbetei ideea de anticorupţie! (Deci, mai bine să nu pomenim reprezentanţii acestor instituţii, ca să nu se ducă pe apa sâmbetei ideea de anticorupţie. Ideea contează, în practică lucrurile stau altfel.)”

MIHAI BELTECHI
MIHAI BELTECHI

Mesaje : 136
Data de înscriere : 22/08/2014

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum