SCRISORI DIN GERULIA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce sistem este acesta în care un agent sub acoperire ajunge prim-ministru?

In jos

Ce sistem este acesta în care un agent sub acoperire ajunge prim-ministru? Empty Ce sistem este acesta în care un agent sub acoperire ajunge prim-ministru?

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 15, 2014 9:34 am

Prieteni, ca și dvs comentez doar din ceea ce se vede pe fluxuri și surse deschise. Sunt alții mai informați și mai bine poziționați ca să corecteze lucrurile dacă e cazul:
Observ că umea se limitează în bună măsură la a pune niște întrebări. E normal. E bine să fie formulate întrebările cheie. E bine că s-a depășit faza mușamalizării în ideea că e dreptul oricărui român liber să fie ofițer acoperit, premier, șef de partid și organizator de lovituri la adresa statului și ordinii constituționale. Că fiecare român patriot are acest drept, nu? De aia am făcut revoluția: Ca oamenii serviciilor sub acoperire să fie prim-miniștri și să jongleze cu ordinea de drept și instituțională cum vor interesele lor politice. Ale cui interese? Care “lor”, care “ei”? Interesantă întrebare, nu?
Ce legătură există între servicii (sau o parte a lor) și evoluțiile din ultimii ani? Își asumă cineva răspunderea pentru asta? Există o relație politică și instituțională între părți/grupări/direcții/unități ale serviciilor secrete și evoluțiile politice din țară via persoana care ca agent, colaborator, membru al unei rețele de informații a acționat în clandestinitate în sfera politicii, justiției și administrației publice, ajungând la vârful executivului și lider al celui mai mare partid politic? Ce justifică această situație absurdă? Cum a fost posibilă numirea și aprobarea acestui individ de către autorități, inclusiv cea prezidențială? De ce această informație nu a apărut în 2012, vara?
În plus: Ce naiba de situație e asta într-o țară civilizată sau cu pretenții de civilitate? Premierul unei țări este agent acoperit și ascunde asta în fața propriului popor. Pe cine păcălim aici? Pe cine manipulam? Despre ce vorbim aici, prieteni?! Înțelegem necesitatea ofițerilor acoperiți, dar ce sistem e ăsta? Ce situație dementă este asta?!
În plus: Cine sunt cei care au avut acces la această informație altfel secretă ptr poporul român? Cine sunt? Cum au folosit informația? Există astfel de “cunoscători” în afara țării? Cine sunt? Cum au folosit informația? Cine ne garanteaza că informația nu a fost folosită în dauna intereselor naționale? SIE? SIE? SIE?
Ce alte informații ni se mai ascund?
Deci e bine să fie formulate întrebările cheie. E bine că s-a depășit faza mușamalizării în ideea că “ce e rău în a fi principala interfață politică și diplomatică cu o mare putere non-europenă, non-Nato, cultivată ca prima interfață de ambele părți, din poziția de ofițer acoperit?”. Chiar ața: Ce e rău, ce conteaza?! Samd, samd
Deci e bine să fie formulate întrebările cheie. Și lista de întrebări poate continua. Numărul lor e bulversant. Dar lucrurile nu trebuie să se limiteze la a pune întrebări, a specula și trăncăni balcanic. E de înțeles că EI asta vor. Dar înțeleg că o parte a publicului, a liderilor de opinie, a lumii politice și o parte a serviciilor vrea ca aceasta chestie să fie nu doar lămurită ci și rezolvată.
Și de rezolvat nu se rezolvă pe calea status quo-ului și revenirii la normalul electoral. Asta e clar. Nu sunt alegeri normale când există suspiciunea că un serviciu secret sau o parte a lui este profund implicat(ă) în setarea politicii naționale la vârful executivului, în parlament și administrație printr-un agent acoperit, organizator și responsabil al unor “alegeri libere” în care se întâmplă să fie și principalul candidat și favorit.
NU E ÎN REGULĂ. E CLAR? NU E ÎN REGULĂ.
Cât de incompetent, corupt, iresponsabil să fii ca jurnalist și figură publică pentru a nu te frământa și pune în stare de alertă de grad zero acesta situație fără precedent?!
Dragoș Paul Aligică
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1937
Data de înscriere : 03/02/2013

https://scrisoridingerulia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum